Spring naar de content

De dag dat de PVV viel?

Twee PVV-Kamerleden hingen dinsdag de vuile was buiten. Dat was geen mooi beeld. ‘Een politieke klaploper’ noemde Wim Kortenoeven zijn partijleider. En bovendien is Geert Wilders ‘totaal vervreemd van de realiteit’, aldus Marcial Hernandez.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Volgens de twee spijtoptanten leidt Wilders de fractie samen met enkele getrouwen met harde hand en is de rest van de fractie niet meer dan ‘stemvee’. “Kortzichtigheid en symboolpolitiek vieren hoogtij bij de PVV,” besloot Hernandez.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dergelijke uitspraken zijn vernietigend voor elke willekeurige partij. Het is echter nog maar de vraag of dat ook voor de PVV geldt. Want wat betekent de kritiek van Hernandez en Kortenoeven nou eigenlijk? Dat met name Fleur Agema en Martin Bosma de fractie in het gareel moeten houden, was inmiddels bekend. Niet onverstandig voor een club met een brievenbuspisser in de gelederen.

Dat Wilders vervreemd is van de realiteit is niet meer dan logisch, hij wordt sinds 2005 beveiligd door potige beveiligers. Dat is uiteraard funest voor een politicus qua voeling met de samenleving. Het argument van ‘kortzichtigheid en symboolpolitiek’ is ook geen nieuws. Op de avond van de verkiezingsuitslag in 2010 liet Wilders op live-televisie zijn ‘AOW-breekpunt’ vallen. Die politieke wispelturigheid hield aan tot in het Catshuis.

Wat blijft er dan over? Een vermakelijk spektakel met twee boze backbenchers die de vuile was buiten hangen. Henk en Ingrid hebben het wel bonter meegemaakt, die kijken niet meer op van een brievenbuspisser of pornobaron meer of minder. Wellicht is het beter om eerst de peilingen van deze week af te wachten.