Spring naar de content

Was er nou wel of niet anti-homogeweld tijdens Gay Pride?

Volgens het AD was er sprake van een ‘opstootje’ bij de Gay Pride dit weekeinde in Amsterdam. Volgens de Gay Krant draait het echter om ‘anti homogeweld’. Ter redactie komen wij er niet uit. Wat denkt u?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Klappen op de Kloveniersburgwal
Vier vrienden lopen zaterdag over de drukke Kloveniersburgwal. Vanwege de drukte stappen ze op de rijbaan. Een automobilist neemt dat niet en na enig geschreeuw krijgt een van de vrienden klappen van de bijrijder. Het duo gaat er vervolgens vandoor. De volgende dag blijkt het resultaat een gebroken kaak, een operatie blijkt noodzakelijk. Een ‘akkefietje’ volgens het AD.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

‘Opsodemieteren, kankerhomo’s
De Gay Krant – waar het AD zich op baseert en naar verwijst- geeft echter een andere weergave van de gebeurtenissen. Weer anti homogeweld op Pride kopt de krant namelijk. Het AD blijkt een passage uit het stuk te hebben gelaten: “Het lukte ons blijkbaar niet snel genoeg om op de stoep te komen, waarna de bijrijder ons verwensingen begon toe te schreeuwen als ‘Opsodemieteren, kankerhomo’s’ etc. Dit alles in een zwaar Marokkaans accent.

Een Marokkaan! En een hetero!
Aha! Het gaat dus om een Marokkaanse bijrijder die een groep mannen uitscheldt voor homo tijdens de Gay Pride. Vervolgens krijgt een van hen een klap en breekt zijn kaak. Het slachtoffer blijkt overigens heteroseksueel te zijn. U ziet, het is een ingewikkeld verhaal. De Gay Krant lijkt ook niet helemaal zeker van zijn zaak te zijn want heeft het ondanks de stevige kop boven het artikel vervolgens over anti homogerelateerd geweld.

Zoals gezegd komen we er niet uit. Probeert het AD nou homogeweld te verbloemen of probeert de Gay Krant een rel te trappen na een rustig verlopen Gay Pride? U mag het zeggen.