Spring naar de content

Veroordeelde VVD’er blijft raadslid

Breuk met de partijlijn in het Gelderse Heumen. Fraude met asbestrapporten leidde tot 120 uur werkstraf en een boete van tienduizend euro. Pijnlijk is dat de veroordeelde raadslid is voor law & order-partij VVD.De lokale VVD-fractievoorzitter ziet daar geen probleem in. En vergeet voor het gemak de slogan van premier Rutte: Meer straf en minder begrip voor criminelen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

VVD-raadslid René Waas werd donderdag door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot 120 uur werkstraf en een boete van tienduizend euro omdat hij in 2010 asbestrapporten had vervalst. Asbestrapportage is één van de werkzaamheden van zijn chemisch bedrijf, schrijft De Gelderlander.

‘Iedereen maakt weleens een misstap in zijn leven’
Waas komt daar nog goed mee weg want de officier van justitie eiste een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van dertigduizend euro. Wat VVD-fractievoorzitter Harry Smeets betreft kan Waas gewoon blijven zitten. Smeets: “We gaan wel een keer goed praten over wat er nu precies is gebeurd, maar het is op het eerste gezicht een klassieke misstap. Iedereen maakt weleens een misstap in zijn leven. Als er nog een keer zoiets gebeurt, wordt het een ander verhaal.”

Wat zegt Rutte?
Dat klinkt toch wel erg begripvol. Helemaal daar niemand minder dan minister-president Mark Rutte afgelopen maandag nog een VVD-spotje heeft ingesproken: “Meer straf en minder begrip voor criminelen.” Duidelijk. U mag dus één misstap maken maar de volgende keer krijgt u meer straf en minder begrip. Opdat u het weet!

 

 

 

Onderwerpen