Spring naar de content

Waar blijft de Nobelprijs voor ingestraald water?

Op deze plek schreven we al enkele malen eerder over het ingestraalde water waarmee Nederlandse homeopaten aids-patiënten in Afrika behandelen. Hoe ze de complete medische stand daarmee konden aftroeven, was echter onduidelijk. Tot nu: de homeopaten roepen de hulp in van een hogere intelligentie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Even uw geheugen opfrissen: in Afrika zijn inmiddels duizenden hiv-besmette mensen ‘behandeld’ met PC1, een goedje dat is ontwikkeld door de in Nederland woonachtige Engelsman Peter Chappell. Het middel is niet volgens de orthodoxe homeopathische wijze van eindeloze verdunning geprepareerd: de heilzame werking is door Chappell zelf als het ware ingeprent in water. Dat wordt vervolgens toegediend aan de patiënt, overigens niet nadat de fles met toverdrank vijf maal tegen de rand van een tafel is getikt en vijf seconden onder de tong is gehouden (zie hier, vanaf 13:10). Enfin, leest u vooral even het artikel dat we al in 2008 schreven. Dit leidde tot Kamervragen, maar de Nederlandse overheid bleek feitelijk machteloos te staan tegenover deze praktijken.

Geen bijwerkingen
Met de PC-middelen zouden de symptomen van een hiv-besmetting veel sneller verdwijnen dan met reguliere aidsremmers. Die hebben nare bijwerkingen, en de middelen van Peter Chappell hebben die niet. Een Nederlandse homeopaat die ermee door Afrika trok, stelde tot zijn tevredenheid vast dat er hiv-patiënten waren die het aandurfden te stoppen met aidsremmers, ten gunste van PC1. Het middel heeft inmiddels onder meer vaste voet aan de grond in Malawi, in een homeopathische kliniek in Chintheche.

Er zijn trouwens veel meer PC-middelen te koop: zo koopt u voor dertig euro een hoeveelheid PC435P die beschermt tegen de gevolgen van verkrachting. Er is een lange lijst van aandoeningen die met het ingestraalde water kan worden bestreden, van malaria tot genocidetrauma’s. En geloof het of niet, maar zelfs via MP3-tjes kan de heilzame werking van de middelen worden overgebracht. Daar weten de slachtoffers van de aardbeving in Haïti alles van: zij zijn erdoor van hun trauma verlost. Maar iedereen kan de gezondmakende MP3’s bestellen. De nering (we hebben overigens niet de indruk dat de miljoenen binnenstromen) is ondergebracht in een stichting, de Amma Resonance Healing Foundation, die is gevestigd in het Groningse Haren.

Hogere intelligentie
Nu willen we al geruime tijd weten waarom de Nobelprijs voor de Geneeskunde almaar niet wordt toegekend aan iemand die een eenvoudig en goedkoop middel heeft ontwikkeld dat een lange reeks van kwalen met zo veel succes bestrijdt. Peter Chappell heeft zijn geheim echter nooit willen verklappen; misschien dat het daaraan ligt. En ja, er zijn natuurlijk ook altijd die vervelende critici die deugdelijk bewijs willen zien.

Maar nu is er een boek dat Chappell schreef met zijn belangrijkste Nederlandse aanhanger, homeopaat Harry van der Zee. We moeten eerlijk toegeven dat we dit in zijn volle omvang nog tot ons moeten nemen. Maar het gaat om de essentie, en die is zojuist verklapt door de Vlaamse homeopate Anne Vervarcke, een enthousiaste deelneemster aan de ‘Walk for homeopathy’ die as we speak gaande is. Zij woonde een lezing van Peter Chappell bij en noteerde op haar blog: ‘Peter explained how he prepares the PC remedies: he actually makes contact with a higher intelligence, familiar to him’.

Een hogere intelligentie. Dat hadden we kunnen raden. Misschien dat Peter Chappell te zijner tijd het adres van die hogere intelligentie wil openbaren, dan kan de Nobelprijs er volgend jaar linea recta naartoe. Tot die tijd moeten de makers en marketeers van het ingestraalde water het doen met de complimenten van tevreden patiënten die ze voor ons in een handzaam filmpje hebben verzameld.

Onderwerpen