Spring naar de content

Gadgets: grafzak, solomolen en speelporsche

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

/Grafzak

Nederland designland, en dat geldt ook in de andere wereld: het dierenrijk. En in die andere andere wereld: de dood. Al deze werelden komen mooi samen in deze noviteit van de firma Vitaux uit Eemnes: een ‘begraafcocon’ voor uw trouwe huisdier. Zodat Bello en Witje het op hun ondergrondse reis ook nog een beetje comfortabel hebben.

Wettelijk gezien mag uw viervoeter alleen zes voet diep in een product dat biologisch afbreekbaar is. En dat komt goed uit, want de Cocon is gemaakt van oernatuurlijk wolvilt. Even los van de rits natuurlijk, dus die moet u wettelijk gezien misschien maar even open laten. Dat lucht ook beter door.

De laatste dierenrustplaats is verkrijgbaar in de funeraire modekleuren fuchsia, groen en ‘natuur’ (lees: ‘grijs’). De maatvoeringen zijn Klein (voor oude cavia’s en jonge konijnen) en Groot (voor grote konijnen en kleine honden). Als u een grote hond heeft die dreigt dood te gaan, dan moet die dus maar eventjes wachten tot het assortiment verrijkt is met een XL-versie.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Al met al een prachtig nieuw designproduct van en vooral vóór Hollandse bodem.

€39,95 en €59,95 via dust2dust.nl

/Drukdrukdruk

Buiten de bevrediging van vleselijke lusten en het gebruik van psychodysleptica door kantoorgenoten is er weinig amusanter dan bubbeltjesplastic. Wanneer wij hier ter redactie weer een grote doos met GPS-systemen en iPads binnenkrijgen, kieperen wij die rommel altijd direct de stortkoker in om onszelf ongestoord te kunnen storten op het ritmisch laten knappen van al die fijne verpakkingsbubbeltjes. Pop-pop!

Deze kalender zorgt voor een dagelijkse bevrediging van onze bubbelbehoeften. Het lettertype is gelukkig gewoon Helvetica, en de weekenddata zijn vetgedrukt. Tijd voor bubbels!

Voor 365-malig gebruik.

Bubblewrap Calendar 2013

€31,09 via firebox.com

/Solomolen

Peper en zout zijn bijna onmisbaar in de moderne Hollandse keuken. Maar het toevoegen van deze ingrediënten heeft vaak heel wat voeten in aarde. Of beter gezegd: handen, want de meeste peper- en zoutmolens dienen nog altijd met twee handen te worden bediend. Dit is een stuitende vorm van discriminatie van mensen die toevallig met wat minder bovenste ledematen zijn bedeeld dan gemiddeld, en bovendien voor iedereen gewoon omslachtig. Dit retekekke peper- en zoutstel brengt nu eindelijk ‘enkelhandige, eenvingerige pomp-actie’ van de slaapkamer terug de keuken in. En als u ze tegelijk gebruikt kunt u dus in een keer peper én zout toevoegen. Maar dan heeft u wel weer twee handen nodig.

Vic Firth Pump and Grind Salt & Pepper Mills.

$24,95 via surlatable.com

/Lichtfiets

Het ontbreken van deugdelijke fietsverlichting zorgt nog altijd voor veel leed, zoals bekeuringen van de politie en aanrijdingen met dodelijke afloop. Maar een simpel lampje voor en achter zorgen er alleen voor dat u opvalt van voor en van achter. Wat doen we met de zijkant van de fiets? Die beschilderen wij met drie lagen reflecterende verf. Althans, dat laten we doen door de nijvere mensen van Tulpfietsen, zodat wij bij nacht lekker kunnen shinen.

De neonkleur zorgt er niet alleen voor dat u nu echt definitief niet meer te missen bent voor goed- of kwaadwillende automobilisten, het is volgens de fabrikant tevens ‘de ware must-have kleur voor de winter van 2013’. U kunt deze velocipedische uitblinker dus zonder gewetensbezwaren op 21 maart alweer de gracht in duwen.

Neonfiets

vanaf €674 via tulpfietsen.nl

/Speelporsche

U heeft er altijd al van gedroomd om een echte Porsche te bezitten? Nee, natuurlijk niet, Porsches zijn voor kinderen. Maar die krijgen het wel weer gezellig op hun speelzolder met deze levensgrote Porsche 917. Wanneer u het koetswerk van de wagen omhoogklapt komt er namelijk een echte racebaan tevoorschijn, geheel geïnspireerd op het fameuze circuit van Le Mans. Maar dan iets kleiner. Op het circuit rijden schaalmodellen van een Ferrari 512 Coda Lunga, de klassieke Lola T70 en – Droste-effect! – natuurlijk ook weer een Porsche 917. Dit kleine Le Mans biedt uw kleine man zeker 24 uur speelplezier, voor omgerekend maar een rooitje of vijf per uur.

The Porsche 917 Le Mans Raceway

$125.000 via hammacher.com

/Prozaktor

Tegenwoordig rookt er bijna niemand meer, dus je hebt er niks aan om te vermelden dat een product ‘kleiner is dan een pakje sigaretten’. En dat komt in dit geval goed uit, want deze nieuwe mini-videoprojector is juist net iets groter dan een pakje sigaretten. En we hebben er ook langer plezier van, want een volledig opgeladen batterij levert bijna twee uur cinematisch plezier op. Precies genoeg voor een huiskamerhervertoning van Triumph des Willens, of die andere klassieker, De boezemvriend. Ondanks zijn zakformaat kan het dingetje een beeld opwerpen van wel anderhalve meter. Dus krap aan geschikt voor een concertregistratie van Roel van Velzen.

1080p HDMI Pocket Projector

$299,99 via brookstone.com

Onderwerpen