Spring naar de content

Het jaar van Heleen van Royen: de breuk met Ton is pas het begin

Denk je Heleen van Royen, dan denk je: de Linda de Mol van de Nederlandse letteren. Als er iemand haar zaakjes goed op orde heeft is het Heleen van Royen. Heleen begrijpt waar de letters P.R. voor staan. Geen moment, plek, of BFF kiest zij per toeval.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

Wist Sylvie nog met succes de aandacht af te leiden van een drama rondom een nieuwjaarsvuur, eigenlijk was iedereen snel over deze hele breuk uitgepraat. Het was dan ook geen nieuws. De voetballer hoeft geen Surinamer te zijn om zeker te weten dat hij je zal bedriegen. Het werd nog minder interessant toen Khalid en Sabia Bouhlarouz er ook de brui aan gaven. Voetballers verslijten zeker vier vrouwen. Nou en?

Ton en Heleen
De echte schok werd veroorzaakt, gisterochtend, door Heleen van Royen. De relatie zou zich ‘ontwikkeld hebben op een manier die voor hen beiden niet meer werkt.’ Van het koppel Van Royen is Heleen de voetballer van het stel. Ton sukkelde er een beetje achteraan en kreeg af en toe iets in zijn schoot geworpen. Ik herinner me een foto van een rode sportauto. Ter vergelijking: Wesley gaf Yolanthe een Range Rover cadeau om haar beslissing om Jan Smit te verlaten vertrouwen te geven.

Heleen kan net als een voetballer overal aan de bak. En zal dat ook niet laten. Je weet waar je aan begint als wederhelft. Misschien moeten we verhuizen. De carrière gaat voor. Om de tijd te doden liet Ton zich inhuren als filmmaker voor mensen die hun persoonlijk verhaal vastgelegd wilden hebben. Tegenwoordig beperkt zijn werk zich tot life coach, dat naar eigen zeggen inhoudt: ‘iemand die je helpt om tot nieuwe inzichten te komen’.

Ter vergelijking: Yolanthe liet zich uit films knippen en beperkt zich tegenwoordig tot het twitteren van foto’s van haar nieuwe mascara.

Een open relatie
Heleen en Ton zijn een beetje wat ik altijd voor ogen had. Een open relatie. Een huis in de Algarve. Heel veel geld. Een man in haar schaduw. Twee bloedmooie kinderen (een jongen en een meisje). Volgens Wilma Nanninga zorgde Ton in zijn eentje voor hun kroost. En was hij steeds ongelukkiger. En wilde hij weg.

Maar Wilma is lesbisch. Die zal het nooit begrijpen. Mannen gaan niet weg. Mannen blijven. Mannen houden niet van gedoe. Life coach Ton van Royen was allang tot het inzicht gekomen dat er gedoe van komt als hij Heleen zou verlaten. Heleen heeft haar moment zelf uitgekozen. Het draaiboek ligt klaar. Dit is pas het begin. 2013 wordt het jaar van Heleen van Royen. Ze gaat zichzelf overtreffen. Wacht maar.