Spring naar de content

Dames, opgelet: hier is het Handboek Man

‘Zij heeft altijd gelijk’ schreven we eerder over de omgang met vrouwen en hun lichamelijke ongemakken. Maar mannen zijn minstens zo ingewikkeld. Bovendien hebben ook zij zo hun lastige lichamelijke verschijnselen. Dus dames, opgelet: hier is het Handboek Man.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pauline Bijster

Niet alleen zijn mannen minstens zulke complexe materie, ze hebben ook minstens evenveel minpunten. Neiging tot ontrouw, een midlifecrisis en erectiestoornissen – dat zijn er slechts een paar. Dat is onbekend terrein voor de andere sekse, en lastig om mee om te gaan. Want wij vrouwen begríjpen mannen echt niet altijd. Het eerste en belangrijkste wat erover gezegd kan worden is: dat geeft niet. Je zult je man waarschijnlijk nooit helemaal kunnen doorgronden. Ten tweede: lees dit handboek, en de omgang zal een stuk makkelijker zijn.

1 Natte dromen

Ergens tussen zijn elfde en veertiende jaar begint de seksualiteit van een jongen serieuze vormen aan te nemen. Op een goede dag uit zich dat in vlekken op de lakens: een natte droom. Hoewel die natte dromen op een gegeven moment ook weer ophouden, vaak zo rond de 55 jaar,blijven de meeste mannen wel een gezonde hoeveelheid zin in seks houden. Dit onvermoeibare libido heeft te maken met een hoop van de ongemakken in deze lijst.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap