Spring naar de content

Foto’s: Willem-Alexander met baard

Wat is een koning zonder baard? Dat vragen de initiatiefnemers van de Facebookpagina Zonder baard, geen koning zich af. En met hen al ruim 30.000 andere toekomstig onderdanen van Koning Willem-Alexander.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

De Scandinavische kroonprinsen Frederik en Haakon hebben een baard, de Belgische kroonprins Filip en zijn Spaanse collega Felipe ook. En wat te denken van de voorgangers van onze kroonprins, Koning Willem I, II en III? Ook zij hadden een gezicht vol haar. Maar onze kroonprins loopt nog steeds rond met gladgeschoren wangetjes.

En dat kan natuurlijk niet. De initiatiefnemers van de Facebookactie hopen 100.000 likes te krijgen op hun pagina. “Als dat gebeurt geven we in ieder geval aan dat er een heleboel Nederlanders zijn die hem graag bebaard gekroond zien worden en gaan we een verzoek indienen bij de RVD,” zegt een anonieme initiator. “Wij zeggen door middel van deze actie tegen hem: kijk naar je voorgangers, kijk naar je collega’s in andere landen, die baard zal je goed doen. Want wij vinden dat je pas een échte koning bent mét een baard.”

Op de Facebookpagina komen al tientallen gephotoshopte foto’s binnen van Willem-Alexander met baard. Oordeel zelf welke gezichtsbeharing het beste bij hem past.

______
Volg HP/De Tijd op Facebook en Twitter

Volg Nick Muller op Twitter