Spring naar de content

Weekend in Den Haag: de jetlag van Wilders en een Oscar voor Berlusconi

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt wekelijks een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want zoals u ook vorige week al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Geert Wilders
Hij zal een stevige jetlag hebben. Wilders benutte de voorjaarsvakantie het reces door Australië te verwittigen van de gevaren van de Islam. Zondag keerde hij weer terug in Nederland, klaar om het kabinet Rutte/Asscher weer aan te vallen. Hopelijk is hij goed uitgerust van de slopende reis, hij zal wel wat energie nodig hebben we komende tijd.

Kees Verhoeven
D66’er Verhoeven dook zaterdagmiddag in de speelgoedkist van de kinderen, zo denken wij. Wat hij vond is toch wel opvallend. Een LEGO-mannetje en vrouwtje zette hij naast elkaar. De vrouw lijkt het wel naar haar zin te hebben, haar partner heeft stevige kiespijn zo te zien. Leuk gevonden.

Cora van Nieuwenhuizen
Ook de vrolijke VVD’er heeft lucht gekregen van de lollige dansrage Harlem Shake, hoe kan het ook anders. Toen ze op zaterdag in de kou naar Haarlem reisde, kon ze een verwijzing hiernaar niet laten. En eerlijk is eerlijk, een Harlem Shake, daar word je warm van.

Wassila Hachchi
“Put your money where your mouth is”, zo luidde de ondubbelzinnige tekst van D66-parlementariër Wassila Hachchi gericht aan mindef Jeanine Hennis-Plasschaert. Hachchi was het reces beu en pakte de politieke handschoen weer op. Hennis kon het bericht vanuit Turkije niet meteen op waarde schatten, zo bleek. Hachchi’s brief op Facebook verscheen even later ook op The Post Online.

Alexander Pechtold
Man van het Tweekend, en dat op maandagmorgen. Het parlementaire weekend duurt van vrijdag tot en met maandag, dus deze rekenen we nog gewoon goed. Sinds zondag zijn de stembussen in Italië open. Een nieuw parlement wordt gekozen. Grote kanshebbers op de overwinning zijn Beppe Grillo, Mario Monti, Pier Luigi Bersani en good old Silvio Berlusconi. Volgens D66-leider Alexander Pechtold hebben de Italiaanse verkiezingen wel iets weg van de Oscaruitreikingen van afgelopen nacht.


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook