Spring naar de content

Eva Jinek wil Journaal wel presenteren met een slang om haar nek

De NOS kan de tering krijgen. Of ik Sacha de Boer wil opvolgen, wat denken ze zelf?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Het Achtuurjournaal presenteren is synoniem voor ‘oersaaie baan’, ‘niet lachen tijdens kantooruren’ en ‘continu zorgen voor een smetteloze reputatie’. En dus ‘verboden te neuken met een advocaat’. Daar teken ik niet voor. Ik dacht dat ik twee jaar geleden duidelijk was: ik ben geen speelpop en ik bepaal zelf met wie ik het doe. Met Bram was ik ineens niet meer welkom op de NOS-kerstborrel maar nu ik met een degelijke slangenman ben mag ik wel weer op de koffie komen?

Freek zegt dat er een addertje onder het gras zit. Hij denkt dat ze me voor de vorm hebben gevraagd, dat ze toch al wisten dat ik nee zou zeggen maar dat ze zich verplicht voelden ten opzichte van het Nederlandse volk omdat ik volgens De Telegraaf de publiekslieveling ben. Donder op.

Lachen doen ze niet bij het NOS-journaal, en ruimte voor een openspringende blouse is er ook niet, ongelofelijk dat Sacha het er twaalf jaar heeft volgehouden. Bij WNL krijg ik vrijheid en mag ik mijn gasten tenminste alles vragen; bij het NOS-Journaal is een kritisch interview onmogelijk (zie dat gezeik met Bert Meerstadt), laat staan dat ik het nieuws mag presenteren met een slang om mijn nek.

Nou, dat kan in Eva Jinek op zondag gewoon wel. Dat is mijn programma. Dus, verander de naam van het Achtuurjournaal naar Eva Jinek om acht uur en dan kunnen we praten. Als ze het wagen om in de tussentijd mijn vriendin Merel weg te kapen, zal Freek wel even in de studio in Hilversum een hoopje kakkerlakeitjes achterlaten.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’  iemand die in het nieuws is. Deze week: presentatrice Eva Jinek die bedankte voor de baan van NOS-nieuwslezeres. Jinek zal niet de opvolgster zijn van Sacha de Boer bij het Achtuurjournaal.