Spring naar de content

Machiel de Graaf (PVV): “Earth Hour? Alle, maar dan ook alle lampen aan!”

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt wekelijks een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want zoals u ook vorige week al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Norbert Klein
De nummer twee van ‘s lands snelst groeiende partij was dit weekend van de partij bij de eerste heuse ledendag van 50Plus. In de Tweede Kamer ontvingen Klein en lijsttrekker Henk Krol zo’n vierhonderd enthousiaste leden. We zijn erg benieuwd naar de foto’s en filmpjes. Hoe ziet dat er uit, een grote polonaise als die van Job Cohen? En zou het officieuze partijlied ‘Ja dat is Henkie‘ weer zijn aangeheft? Hopelijk heeft levensgenieter Krol voor voldoende advokaat gezorgd.

Hans Spekman
Dat de lente in Nederland zich nog niet in aangename temperaturen uitdrukt heeft u ongetwijfeld gemerkt. Afgelopen zaterdag en zondag waren bijn de koudste 23 en 24 maart ooit. Vele sportclubs besloten wedstrijden af te gelasten, vooral voor de jongste jeugd. De kinderen van PvdA-voorzitter Hans Spekman hebben kennelijk wel wat Spek op de botten, hun wedstrijden gingen ‘gelukkig’ gewoon door. Zwaluwen-uit, altijd lastig.

André Bosman
De woordvoerder Waterveiligheid namens de VVD-fractie heeft André Bosman. Dit weekend wilde hij kijken of het water tussen Den Helder en Texel wel veilig was. De VVD’er nam de trein naar Den Helder, maar pech voor Bosman: de NS had last van het winterweer. De trein richting het Waddeneiland had twintig minuten vertraging en het Kamerlid leek de boot te gaan missen. Een groot probleem, daar de boot slechts eenmaal per uur vaart. Geluk bij een ongeluk (of dubbele pech): ook de veerdienst had vertraging.

Machiel de Graaf
De prijs voor de meest groene politicus zal de PVV’er voorlopig niet winnen. Gezien zijn tweets van zaterdag heeft hij in die richting ook weinig interesse. Tijdens Green Peace’ jaarlijkse ‘wij tekenen verzet aan’ moment genaamd Earth Hour gingen in huize De Graaf de lichten niet uit, maar juist aan.


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook