Spring naar de content

Arie Slob: “Hieperdepiep Mauro”

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt wekelijks een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want zoals u ook vorige tweek al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Arie Slob
Een felicitatie van ChristenUnie-lijsttrekker Arie Slob voor Mauro Manuel, de Angolese Limburger die dit weekend eindelijk zijn verblijfsvergunning kreeg. U weet nog hoe het ging: Mauro was al jaren in Nederland maar kreeg van Immigratieminister Gerd Leers geen toestemming in Nederland een toekomst op te bouwen. Henk Bleker probeerde de boel nog wat te sussen aan tafel bij Pauw en Witteman; ook dit hielp de zaak niet. Na veel politiek getouwtrek om de jongen kreeg hij een studievisum, dat nu middels het kinderpardon van het kabinet is geüpgraded naar een permanente verblijfsvergunning.

Otwin van Dijk
We zijn aanbeland in de sectie ‘grappen over kerst Pasen’. PvdA’er Otwin van Dijk had het met zijn vrouw gezellig gemaakt thuis en de paasboom weer uit de tuin gehaald. Opgetuigd met allerlei eieren en andere paasversieringen ziet de boom er fraai uit. Vooral leuk dat het in dezen niet bij een gemakkelijk te verzinnen grap over de temperatuur bleef maar dat de twee daadwerkelijk een boompje hebben gemaakt.

Kees Verhoeven
D66’er Kees Verhoeven maakte zich er iets gemakkelijker van af. Hij koos voor een simpele temperatuurgrap (vooruit, het was ook wel erg koud), maar beeldde deze dan wel weer lollig uit. Een zesje voor Verhoeven.

Arno Rutte
De inhuldiging van koning Willem-Alexander komt steeds dichterbij. Eind deze maand doet Beatrix afstand van de troon ten faveure van haar oudste zoon. Wat trekken de Kamerleden aan naar een dergelijke gelegenheid? Voor Arno Rutte een makkie. Zijn fractiegenoot Ard van der Steur weet raad: zijn familie had decennialang een kledingzaak in Haarlem en zijn vader schreef zelfs een boekje vol kledingsvoorschriften waar de VVD-fractie zich aan laafde.


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook