Spring naar de content

PVV-miep Lilian Helder snapt statistiek wél

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt wekelijks een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want zoals u ook vorige tweek al kon zien, het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Peter Oskam
Het weekeinde begon met wat vrolijk familienieuws: Peter Oskam, parlementariër namens het CDA, is vader geworden. De nieuwe spruit luistert (over een paar jaar althans) naar de naam Alexander Frederik Benjamin. De drieënvijftigjarige oud-scheidsrechter, -jurist en -rechter heeft een mooie uitbreiding van zijn eigen ‘hoeksteen van de samenleving’ te pakken,. Vanaf deze plek wensen we hem alle geluk.

Astrid Oosenbrug
We blijven even in de familiale sferen. Immers, ook onze Kamerleden zijn net mensen. Astrid Oosenbrug (PvdA) is al wat verder dan Peter Oskam, zij is in de opvoeding van haar dochter op het heikele punt van het loslaten aanbeland. Voor het eerst ging dochterlief met haar bff (dat hebben meisjes van die leeftijd, een best friend forever) op stap om te winkelen. En dat viel niet mee voor de politica.

Paulus Jansen
Naast de goed-nieuws-show van de happy families werd er ook volop politiek bedreven dit tweekend. In Amelisweerd demonstreerden vele natuurliefhebbers tegen de geplande verbreding van de A27. Volgens het plan wordt de weg verbreed, maar komt daarvoor in de plaats een groter natuurgebied terug, in de buurt. Onder anderen Partij voor de Dieren-Kamerlid Esther Ouwehand is er niet gerust op. En ook de SP was van de partij, Paulus Jansen liet ons zien dat de politici niet de enige ongerusten zijn. 

Mona Keijzer
Iets dichter bij de macht, vlakbij het binnenhof in Den Haag, werd ook gedemonstreerd. Ook hier sloegen politici van verschillende partijen de handen ineen in hun protest. Op de Lange Voorhout werden de pijlen gericht op de bezuinigingen op de thuiszorg. Onder het mom van #handenthuisRutte lieten Kamerleden van SP (Henk van Gerven en Paul Ulenbelt), GroenLinks (Linda Voortman) en CDA  (Mona Keijzer) zien dat ze tegen de plannen zijn. En ook hier waren de politici verre van alleen.

Lilian Helder
Ere wie ere toekomt. Vrouw van het tweekend is Lilian Helder. In een inmiddels op het internet klassiek filmpje werd zij een aantal jaren terug verguisd om haar opmerkingen tijdens een Kamerdebat. Haar stelling: je kan persoon A (celstraf) niet met persoon B (werkstraf) vergelijken. Ze werd sindsdien voor onnozel versleten, maar dit weekend kwam dan toch de gerechtigheid. In het Tijdschrift voor Criminologie werd door twee wetenschappers een artikel gepubliceerd waarin Helders standpunt wordt aangenomen. Wie het laatst lacht


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook