Spring naar de content

De expert uit de praktijk: een trend in Den Haag

Steeds vaker wordt een hoorzitting in de Tweede Kamer georganiseerd met experts uit de beroepspraktijk. Deze gastsprekers moeten de portefeuillehouders van de politieke partijen bijpraten over de situatie in de werkelijkheid.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

Ook woensdag is het raak: professionals uit de wereld van de popmuziek spreken in een ‘rondetafelgesprek’ met de cultuurvertegenwoordigers uit de politiek. Aanwezig zijn onder anderen een zendermanager, de voorzitter van de vereniging van poppodia, popprofessor Leo Blokhuis en meerdere artiesten als Blaudzun, Kyteman en DJ Isis. Centrale vraag is wat de overheid kan doen om popmuziek te stimuleren om tot een betere export te leiden.

ING
Al een week lang domineert ING het binnenlandse nieuws met de cyberaanvallen die tot grote storingen leiden. Internetbankieren en betalen met iDeal was dagenlang geen vanzelfsprekendheid. Hoe dit kon gebeuren is een belangrijke vraag. Drie partijen, PvdA, SP en CDA, willen met experts uit de financiële wereld, zoals De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten, spreken over de informatievoorziening tijdens storingen en wat nu de precieze oorzaken van de storingen zijn.

Het lijkt een trend: de expert uit de praktijk die de boel mag duiden in Den Haag. Een gezonde ontwikkeling, want niemand weet het beter dan direct betrokkenen uit de beroepspraktijk.

(Al valt er best iets af te dingen op het rondetafelgesprek over popmuziek, daar iedereen eigen belangen heeft.)


Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen