Spring naar de content

Arie Slob (CU): Songfestival toont aan dat Europa ‘best belangrijk’ is

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt ‘s maandags een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Martijn van Dam
Hij deed vorig jaar een vergeefse gooi naar het politiek leiderschap van de PvdA. Door een daadkrachtig optreden van Samsom en dito verkiezingscampagne waren we dit al haast vergeten. Van Dam is echter nog altijd één van de leukere twitteraars op het Binnenhof. Hij verwijst hier naar een bericht dat de EU olijfolie in flesjes zonder etiket wil weren uit restaurants.

Helma Nepperus
Eindelijk weer een weekendse update over poes Sjors. Ten tijde van het starten van deze rubriek was het huisdier van VVD-politica Helma Nepperus een populair onderwerp van tweets. Na een periode van stilte rondom Sjors is de poes weer terug van weggeweest. En hoe, Sjors maakt direct zijn opwachting in de Handelingen van de Tweede Kamer.

Paul Ulenbelt
Eigenlijk gaat dit niet over de SP’er Ulenbelt maar over zijn CDA-collega’s Madeleine van Toorenburg en Peter Oskam. De laatste stuurde een bericht over zijn Kamervragen over problemen in de Haagse Schilderswijk. Van Toorenburg maakte er een een-tweetje van door het bericht te delen met haar volgers. Paul Ulenbelt (SP) doorzag als goed verstaander de truc en vroeg hun of er een kruistocht in aantocht was. En toen bleef het stil…

Arie Slob
Hier had ook een aantal van de tientallen geforceerd geestige grapjes of net-niet leuke woordspelingen van Kamerleden over het #esf kunnen staan. Of een greep uit de complimenten voor ‘onze’ Anouk. HP/De Tijd beoordeelt dit bericht van ChristenUnie-leider Arie Slob desondanks als leukst, vanwege de dubbele lading die Slob het liedjesfestival meegeeft. Is het Eurovisie Songfestival dan, jaren na de eerste editie, weer de verbindende factor in Europa?

 

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook