Spring naar de content

Vakantietip: piraten schieten voor de kust van Somalië

We kennen de camping nu wel. De fietsvakanties komen onze neus inmiddels uit. Comfortabel of niet, Club Med verrast ook niet meer. En alle verre landen hebben we al gezien. En de landen die we niet gezien hebben hoeven we ook niet perse te zien. Te veel zwervers op straat. Te goor eten. Te veel shoppende Aziaten. Nee. Het is een hele opgave om nog met iets leuks en origineels te komen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Afgelopen weekend stond ik op een feestje. Het was mijn eigen feestje dus ik sprak maar weinig mensen. Ik hield me vooral bezig met mensen bijschenken, de WC wijzen, binnenlaten, uitlaten, complimenten in ontvangst nemen over de smaakvolle inrichting. Ik probeerde de gezichten van mijn gasten te lezen. Ze leken het naar hun zin te hebben. Ze voerden gesprekken over het hondenweer, The Great Gatsby, de werkeloosheid, hun zorgwekkende drankgebruik.

Zonder hoop kun je er maar beter mee ophouden
En over de aanstaande zomer. Wat ging iedereen doen? De werkelozen zouden thuisblijven. Die hadden wat tickets aangeschaft voor festivals. Festivals die waarschijnlijk allemaal in het water zullen vallen. Maar zonder hoop te houden in het leven kun je er maar beter onmiddellijk mee ophouden. De mensen die wel een baan hebben zaten vooralsnog met de handen in het haar. De camping kenden ze nu wel. Voor fietsvakanties waren ze nog net niet uitgeblust genoeg. Verre landen waren ze al geweest, en als ze er niet geweest waren hoefden ze er ook niet naar toe. Te veel zwervers. Te veel enge beesten. Te goor eten. Te veel shoppende Aziaten. Het valt mij op dat er onder mijn vrienden een ongekende Aziatenhaat bestaat, maar dat terzijde.

Volwassen variant van paintballen
Ik nam geen deel aan de gesprekken, maar ving af en toe iets op. Ik hoorde mijn vroegere verkering spreken over een nieuwe vakantiehit, te boeken bij een Russisch reisbureau. Piraten afschieten. Op een zwaar bewapend schip worden de toeristen voor de kust van Somalië gelegd, minimaal één piratenattack wordt gegarandeerd. De vakantievierders zijn goed bewapend, zodat ze met veel plezier kunnen doen waar ze voor gekomen zijn: piraten afschieten. De volwassen variant van paintballen.

Doet u mee?
Het gezelschap op mijn feestje toonde interesse. Iemand opperde dat het misschien om een broodje aap ging. Een ander vroeg zich af of dat soort excursies ook weleens fout zijn gegaan. Mijn vroegere verkering noemde de camping. De fietsvakantie. Het inspiratieloze Club Med. Allemaal niet zaligmakend. Mijn vroegere verkering kreeg gelijk. Als het nog niet bestaat, dan hopen wij op het Russisch reisbureau dat dit zo snel mogelijk mogelijk zal maken. Zodat wij deze zomer Somalische piraten kunnen schieten. Doet u mee?