Spring naar de content

Drugs, dope, make-up en een huilende Eva Jinek

Het was een week vol verrassingen, krakers, eerste en laatste optredens. Eindelijk is er een libidopil voor vrouwen uitgevonden, eindelijk won Bayern München weer eens de Champions League, eindelijk verscheen A.F.Th. weer in de openbaarheid. Er was ook minder leuk nieuws. In Londen werd een brute moord gepleegd en in Hilversum werd Eva Jinek op brute wijze van de buis gehaald.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Eva Jinek draait door
In DWDD mocht ze daar over praten. Ze nam de verslagen pose aan. Deze vrouw was onrecht aangedaan, dit had ze niet verdiend. Dat bracht ze uitstekend over. Ze leunde met haar gezicht op haar vuisten. Er stond een biertje voor haar neus. Verdriet verdrink je. Met bier. Guilty pleasure sinds haar studententijd. Matthijs begreep ook niet hoe dit had kunnen gebeuren en tafelboy Ali B. vergeleek het met een vriendje dat via via verneemt gedumpt te worden en het om gezichtsverlies te voorkomen, snel zelf uitmaakt. Eva zei dat het bijna hetzelfde was. Hoe dan ook, deze zondag draaiden Freek en Eva zich nog even om. En alle reptielen met hen.

Patty Brard: ‘make-up is nergens voor nodig’
Wie wonderbaarlijk genoeg wel nog steeds op de buis is, is Patty Brard. Op RTL5 presenteert zij een programma met een misleidende titel, tenminste dat vind ik.
Lust, liefde, of laten lopen’ heet het. Ik denk dan aan realitysoaps a la The Villa. Stop acht mensen, variërend van vrijgezel tot getrouwd, in een dampend vakantiehuis en zet je geld maar in op wie het eerst een misstap maakt. Dat is dit programma niet.
Patty helpt vrouwen die acht lagen make-up op hebben. Hoeft namelijk niet, vindt Patty. Is ordinair. Dat Patty zelf ordinair is en misschien wel acht lagen pancake opsmeert, doet er blijkbaar niet toe. Een rokende dokter moet ook gewoon kunnen zeggen dat roken de gezondheid schaadt.

XTC in de housescene
Drugs are dope. Het stond op een T-shirt dat ik als recalcitrante tiener droeg. Gisteren besteedde Andere Tijden aandacht aan de opkomst van de housescene en XTC. Wat als een veelbelovende uitzending werd aangeprezen, eindigde als een teleurstellende uiteenzetting, tenminste dat vond DJ Joost van Bellen die er tijdens de aflevering druk op los twitterde. Waar Andere Tijden de Roxy zei, ging het volgens Joost van Bellen over The Bank, waar het volgens Andere Tijden slecht af liep met bepaalde figuren, gingen die volgens Joost van Bellen gewoon heerlijk in een villa aan de Middellandse Zee wonen, etcetera. Vol missers en een moralistische conclusie, zo vatte de DJ de uitzending samen. Joost van Bellen kan het weten, denk ik. Jammer, al met al.

De blauwe ogen van Ronald de Boer
Terwijl Joost van Bellen in de Roxy, The Bank of andere disco stond te spacen, verloor Ajax de Champions League finale van Juventus. Bij Andere Tijden Sport vonden ze uit dat het hele team van Juve aan de dope zat in die tijd. Het team van onderzoeksjournalisten had dat deze week al verteld bij Matthijs aan tafel. Opzienbarend nieuws, maar te laat om er een zaak van te maken. Dus veilig opzienbarend nieuws. Ronald de Boer zat toevallig ook in DWDD. Hij zei dat hij doping nooit van dichtbij had meegemaakt. Van Nieuwkerk beging hier zijn eerste echte Mart Smeetsje. Hij geloofde Ronald op zijn blauwe ogen.
Hoe het ook zij, HP vond de afgelopen week een heerlijke nieuwsweek. Op naar de volgende!