Spring naar de content

Ferry Mingelen met pensioen: vijf fitties van Ferry

Ferry Mingelen hoeft niet tot zijn zevenenzestigste door te werken. Reeds afgelopen jaar werd de parlementair verslaggever van de NOS 65, per 1 januari 2014 abdiceert hij dan echt – al is het niet zelfgekozen. Ter ere van Mingelen een top 5 aanvaringen met Ferry.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

5. Ferry voor het Catshuis
Niet per se een aanvaring; wel een heerlijk staaltje Ferry door Koefnoen. Want zo kennen we Ferry voor de camera.


4. Ferry vs Peter
Journalist Peter Middendorp poogt een jaar lang op het Binnenhof rond te lopen en vanuit daar een non-fictief boek te maken over het reilen en zeilen in Den Haag. Hij zoekt contact met Ferry, die weet immers altijd waar hij moet zijn.

Lees hier het relaas van Middendorp over het contact met de eminente Ferry.

2. Ferry vs Femke
Femke Halsema spuwt haar gal over Ferry, die een debat volgens haar bepaald niet in goede banen heeft geleid. Ze loopt toevallig langs, wordt iets gevraagd en geeft Mingelen een ferme veeg uit de pan.

2. Ferry vs Ferry
Ferry Mingelen schaamt zich soms voor zichzelf, zo bekent hij in HP/De Tijd‘s zelfportret waarin in 2011 zichzelf beschouwt. Vooral als hij dingen zegt die niet blijken te kloppen. Ook is hij naar eigen zeggen te snel boos op zijn kinderen.

Lees hier het zelfportret van Ferry Mingelen.

1. Ferry vs Pim
Topper in dit overzicht. Een echte klassieker. Pim Fortuyn is sinds kort écht actief op het politieke toneel als lijsttrekker van zijn eigen LPF. Fortuyn beweert in de Volkskrant dat hij wordt geboycot door de NOS en geld nodig heeft om op televisie te komen.

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen
Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter
Volg HP/ De Tijd op Facebook