Spring naar de content

Elbert Dijkgraaf (SGP) nieuwe minister van Defensie

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt ‘s maandags een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici, die natuurlijk ook gewone mensen als u en ik zijn. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Het was het weekend waarin het CDA congres hield. Het gaat niet zo goed met die partij. Hoewel er voor het eerst sinds 2002 oppositie gevoerd wordt (en vrij stevig ook) uit het ‘eigen geluid’ zich nog niet in virtuele zetelwinst. Een lastige klus dus voor politiek leider Sybrand Buma. Buma presenteerde op het congres iets ‘nieuws‘: de ‘7 principes’ van het CDA.

Bas van ‘t Wout
Eén van die principes is dat het gezin weer centraal komt te staan. Principe 1 luidt dan ook De Samenleving. VVD-Kamerlid Bas van ‘t Wout heeft aan een half woord genoeg. Hij heeft er voor even maling aan dat het CDA weinig politieke invloed heeft en volgt het advies van Buma direct op.

Paul Ulenbelt
Altijd in voor een gevatte reactie is SP-Kamerlid Paul Ulenbelt. Toen Buma zijn zeven principes presenteerde was Ulenbelt er als de kippen bij om te vragen waar de andere drie geboden zijn gebleven.

Kees Verhoeven
De lollige D66-er Kees Verhoeven lapt de woorden van minister van Wonen en Rijksdienst Stef Blok aan zijn laars. Waar de minister stelde dat het geen probleem is als de woningbouw door corporaties sterk terugloopt, begint Verhoeven doodleuk aan een nieuwbouwproject.

Elbert Dijkgraaf
Het is toch de jongensdroom van menig man; rijden in een heus legervoertuig. Veel stoerder krijg je het niet. Voor het SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf werd de droom werkelijkheid. In het kader van een dagje uit voor gehandicapten bestuurde hij als “minister van Defensie” deze truc.

 

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen
Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter
Volg HP/ De Tijd op Facebook