Spring naar de content

Geert Wilders is de nieuwe Hans Janmaat

PVV-voorman Geert Wilders is door Eerste Kamervoorzitter Fred de Graaf weggehouden bij de koning rondom de inhuldiging. Het was niet de bedoeling dat Wilders samen met de nieuwe koning op televisie zou verschijnen, meldt de Volkskrant.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

Een walgelijke actie van de VVD’er. Hij plaatst Wilders middels deze Noord-Koreaanse tactiek in dezelfde hoek als voormalig parlementariër Hans Janmaat. In de jaren tachtig en negentig was de leider van de Centrum Democraten regelmatig goed voor flinke opschudding door controversiële uitspraken. Uitsluiting was destijds zijn deel, hoewel daar nu door menigeen beschaamd op wordt teruggekeken.

Geert Wilders krijgt van De Graaf nu dezelfde behandeling. Op basis van anciënniteit had Wilders er recht op in de Commissie van In- en Uitgeleide te zitten en de koning de Nieuwe Kerk in- en uit te begeleiden. Niet dat hij het langst in de Tweede Kamer zetelt, maar er mocht hooguit één afgevaardigde per partij met de koning meelopen. Middels een listige truc stak de voorzitter van de Eerste Kamer er een stokje voor dat Wilders in beeld zou komen.

Neutraal
Zelf was De Graaf uiteraard wel van de partij. Immers, als voorzitter van de Senaat staat hij ‘boven de partijen’, dus dan maakte het niet uit dat er nog andere partijgenoten bij zouden zijn. Zo was naast VVD-er Anoushka van Miltenburg (voorzitter Tweede Kamer) ook senator Heleen Dupuis (eveneens VVD) lid van de commissie. Een behoorlijke VVD-aangelegenheid dus.

Tot zover de neutraliteit van de Senaatsvoorzitter. Geert Wilders is niet blij. Hij vraagt om opheldering.

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen
Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter
Volg HP/ De Tijd op Facebook