Spring naar de content

Nieuwe rage: ‘Piemels tekenen op de NRC’

Of Peter Vandermeersch er blij mee is weten we niet, maar dat de Facebookpagina ‘Piemels tekenen op de NRC’ snel aan populariteit wint staat vast. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Het is puberaal gedrag, dat geven de initiatiefnemers direct toe, maar stiekem ook best wel leuk: piemels tekenen op doodnormale krantenfoto’s. Pim en Jelle, beide 23 jaar, waren samen een half jaar in Australië. Daar is het idee ontstaan voor deze pagina. “De Facebookpagina ‘Drawing Dicks On The Herald Sun’ is daar razend populair. Al mijn Australische vrienden waren geabonneerd op deze pagina, en met hen nog zo’n 286.000 mensen. Toen we terug waren in Nederland zeiden we tegen elkaar: zo’n pagina gaan we hier ook oprichten.”

Samen met de zeventien medebewoners van studentenhuis O.P. in Delft begonnen de twee studenten Bouwkunde met het tekenen van piemels op het NRC Handelsblad. “Want die krant wordt elke dag bij ons bezorgd.” Al snel hadden de huisgenoten een aardige hoeveelheid puberale jongenshumor op voorraad en begonnen ze deze te plaatsen op de pagina. Lachend zegt Pim: “Sinds eind vorige week gaat het hard. We hebben nu al meer dan duizend likes. We krijgen nu zelfs tekeningen van buiten ons studentenhuis, zelfs van meisjes. En er zitten echt prachtige en creatieve tekeningen tussen.”

Wat het succes van de pagina in Australië, en mogelijk ook in Nederland, is? Pim denkt het te weten: “Het is ontzettend kinderachtig, maar stiekem vindt iedereen het ontzettend leuk.”

Like Piemels tekenen op de NRC hier.

____
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook