Spring naar de content

The Boss verbroedert Nederlandse politici in Goffertpark

Naast het voeren van debatten maken onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt ‘s maandags een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici, die natuurlijk ook gewone mensen als u en ik zijn. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Peter Kwint
De SP hield zaterdag partijraad. Het verliep minder tumultueus dan de congressen van regeringspartijen PvdA en VVD, maar desalniettemin had politiek leider Emile Roemer enkele mediagenieke grapjes paraat. Zo kwam hij jolig terug op zijn over my dead body-uitspraak van vorig jaar. Over de bezuinigingsplannen toonde hij zich weinig complimenteus, volgens voorlichter Peter Kwint.

Kees Verhoeven
Ook onze politici moeten zich ontspannen. Dat gaat niet zelden door de hersenen alsnog aan het werk te zetten. Denksport dus. Tegenwoordig hoeft dat natuurlijk niet meer door tegenover elkaar te zitten en uren vooruit te plannen onder het genot van whisky en een goede Cubaan. Dat gaat gewoon online. Vandaar de vraag van D66’er Kees Verhoeven, is there an app for that?

Arno Rutte en Renske Leijten
Het was natuurlijk het weekend van The Boss. Bruce Springsteen was in Nederland voor een concert in het Nijmeegse Goffertpark. Geen festivalshow dit jaar in ons land, maar wel een drieënhalf uur durend muziekfeest in de Hollandse zaterdagregen. En wanneer een muzieklegende als Springsteen in ons land is zijn ook parlementariërs gewone liefhebbers. VVD’er Arno Rutte was vanuit Groningen van de partij. The Boss blijkt geen politieke kleur te hebben, want ook SP-zorgwoordvoerder Renske Leijten bleek idolaat. Misschien binnenkort kabinet Bruce I?

 

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen
Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter
Volg HP/ De Tijd op Facebook