Spring naar de content
bron: anp

Daniël Arends: ‘Grappen over negers en apen mogen, omdat ik het niet meen’

Hij is de coolste en misschien ook wel de leukste cabaretier van dit moment. Nu gaat hij nog in een film spelen ook. Oog in oog met adoptiekind Daniël Arends (33), alias ‘de dikke Wibi Soerjadi’. ‘Ik vind het prima als mensen elkaar niet kunnen uitstaan.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Boudewijn Geels

Daniël Arends is veel beroemder dan hij eruit ziet. Als hij het bomvolle terras op de Amsterdamse Nieuwmarkt op loopt, lijkt de cliëntèle noch het bedienend personeel hem echt waar te nemen. Gewoon een relaxte Indo van in de dertig op gympies, met een hippig paars T-shirt aan. Zou iets in de ict of zo kunnen doen. Kortom: niks bijzonders aan.

Wel dus. Daniël Arends is de coming man van het Nederlandse cabaret. Hoewel, feitelijk ís hij er al. Hij wordt bijvoorbeeld zeer bewonderd door zijn collega Theo Maassen, met wie hij dezer dagen een film aan het opnemen is. En dat terwijl Arends een hekel heeft aan acteren. Maar hij werd speciaal gevraagd, en zo’n Theo zal heus wel weten wat hij doet. Net als de regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil, bekend van de explosieve Maaskantje-saga New Kids. Niet dat Arends die films heeft gezien trouwens. Hij heeft, zegt hij, ‘een leven’, en het dus druk zat.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap