Spring naar de content

Rafael van der Vaart is te dik. Einde WK-aspiraties?

Niet Neymar of Melvin Platje, maar Rafael van der Vaart maakte de meest spraakmakende transfer van het seizoen. We wisten al dat clubliefde niet meer bestaat en doorlopende contracten niets meer voorstellen in de voetballerij, maar dat Sylvie werd verruild voor Sabia kwam toch als een schok.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Maar de media, zo ook HP/De Tijd, smulden ervan. Rafael zelf ook, bleek na terugkomst bij de Hamburgers: ‘Van der Vaart hat Übergewicht

Natuurlijk gunnen we onze voetbalsterren het allerbeste. Het is ook een zwaar leven. Maar als ervaren speler weet je dat je op de kilootjes moet letten, ook als je net wat vaker romantische gaat dineren dan voorheen. Als we volgend jaar nog een schijn van kans willen maken tegen die Spanjaarden en Brazilianen móeten we streng zijn voor de Rafs en Wessen van Oranje. Hoe goed je ook bent, zonder de juiste mentaliteit wordt Rio opnieuw een fiasco. Kunnen onze jongens het nog wel opbrengen?

“Het valt allemaal wel mee,” reageerde Van der Vaart gelaten op het uitslaan van de weegschaal. Op basis van onderstaande foto geven we de aanvaller nog één keer het voordeel van de twijfel. Als hij belooft de komende weken alleen kilometers te vreten. Het WK is nog ver weg.

Houdt hij nou z’n buik in of niet?