Spring naar de content

Top-5 interviews met Hans Teeuwen

Voor zijn shows moet ik in de stemming zijn, voor zijn interviews ben ik altijd in de stemming. Dat merkte ik na het nieuws van gisteren, dat Hans Teeuwen op zondag 28 juli de eerste Zomergast is van de nieuwe presentator Wilfried de Jong.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rick van Leeuwen

Ik zocht meteen naar fragmenten uit interviews, niet naar fragmenten uit zijn shows. Na die interviews kreeg ik wel meteen zin om zijn shows weer te gaan kijken, maar dit stukje moest ook nog geschreven worden en ik heb natuurlijk niet de hele dag de tijd.

Hoewel we nog weken moeten wachten tot de uitzending, is het nooit te vroeg om alvast in de stemming te komen. Ik ben niet zo van de lijstjes, maar voor deze gelegenheid maak ik graag een uitzondering. Hier een (willekeurige) top-5 van interviews, de een wat bekender (en legendarischer) dan de ander.

Gewoon lekker lachen, zoals hij het zelf zegt.

1. ‘Zoek er in godsnaam niet teveel achter’
Hans Teeuwen bij De Wereld Draait Door (2008). Over zijn carrière als zanger en over zijn internetcolumns. ‘Ik vind het allemaal best, een neger in het Witte Huis, ze doen maar. Een beetje gek is het natuurlijk wel.’

2. ‘Dit is wat cocaïne met je doet’
Kort interview met rapper Willie Wartaal, in een tot biechthok omgebouwde dixie.
‘Kun je ons iets vertellen over genialiteit?’
‘Genialiteit is een gift van god en dat brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee.’

3. ‘Crack is te gek’
Interview van enkele minuten bij TEdxAmsterdam (2010). Over een comeback in Nederland.
‘Want voor weinig doe je het niet meer? Het gaat je niet meer om de lol?’
‘Nee, nee, nee. Het gaat me om geld verdienen, geld verdienen, geld verdienen. En geld verdienen.’

4. ‘Hans Teeuwen is niet dood’
Interview (in twee delen) in het tv-programma ‘De Plantage’ (1999). Hans Teeuwen aan tafel met Dick Bruna. ‘Twee levende gasten die allebei een heleboel dingen leuker vinden dan geïnterviewd worden,’ begint presentatrice Hanneke Groenteman, waarna ze aankondigt dat beide heren zich in elkaars werk hebben verdiept.

Bekijk hier deel 1 en 2.

5. ‘Ik moet helemaal niks!’
Dit interview, in 2007 uitgeroepen tot tv-moment van het jaar en overal eindeloos herhaald, dus ook hier, kan in een lijstje van interviews met Hans Teeuwen niet ontbreken. Hans Teeuwen op de pijnbank bij ‘De Meiden van Halal’. Aanleiding van dit onderonsje was zijn optreden tijdens de herdenking van Theo van Gogh, waarbij hij het naar eigen zeggen leuk vond de meiden in ‘een seksuele context’ te plaatsen. ‘Dat vond ik grappig. Juist omdat jullie zo kuis zijn.’

Toegift: het is ook de moeite waard om zijn hele toespraak tijdens de herdenking te bekijken.

____
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Rick van Leeuwen
  Volg HP/ De Tijd op Facebook