Spring naar de content

Een avondje op Ibiza met Patty Brard

Lieve Patty, 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Woensdagochtend 3 juli werd ik wakker met een bijzonder bericht. Een van mijn collega’s stuurde me via twitter de volgende tekst: ‘Je wordt gebitcht door @pipapatty. Mijn eeuwige respect.’ Toen ik woensdagochtend wakker werd, wist ik nog niet wie er achter @pipapatty schuilging. Ik klikte door. Ik zag dat @pipapatty een paar vooraanstaande volgers heeft. Lieke van Lexmond, Heleen van Royen, de redactie van RTL Boulevard. Maar ook: Arjan Peters en de visagist Leco. @pipapatty ben jij, mijn jeugdsentiment Patty Brard.

Gefrustreerde geitenwollen tang
Je had het stuk over Daniel de Ridder gelezen en kon daarna enkel concluderen dat het geschreven moest zijn door ‘een gefrustreerde geitenwollen tang’. Je had het bericht om 02:45 geplaatst, en de rest van je berichten wekte de suggestie dat het vanaf het Spaanse eiland Ibiza verstuurd werd, waar je in ieder geval kort daarvoor nog in gezelschap verkeerde van een door de zon matig tot medium verbrande Gerard Joling en vier onbekende gespierde manschappen in ballenknijpers.

Ik stel mij voor dat jij met dit gezelschap die avond een hapje bent gaan eten. Misschien bij de Ushuaia, misschien bij KM5, misschien gewoon thuis. Ik heb van je realitysoap geen aflevering gemist, maar ik kan me niet meer herinneren of jij een keukenprinses was. Aan je figuur te zien houd je van consumeren, en dat mag ik. Niet alleen omdat ik zelf ook van consumeren houd. Er zijn ook tijden dat ik nog liever sterf dan iets in mijn mond stop; dat is een verhaal voor later. Ik benijd het talent van mensen te consumeren zonder dat dat zichtbaar door intensief fysieke inspanning gevolgd dient te worden. Enfin, ik weet dus niet meer of je een fatsoenlijk gerecht op tafel krijgt. Je Indische wortels zouden je dit eigenlijk moeten verplichten, maar misschien is dit niet de plek om de chauvinist uit te hangen.

Pattyverwijzing
Jij, Gerard en de vier ballenknijpers zijn een hapje gaan eten. Ik denk dat je van lekker eten houdt, lieve Patty, maar ik denk ook zeker dat je van lekker drinken houdt. Ik heb een vriend die vroeger ook graag naar jouw realitysoap keek. Als ik me met hem bij de slijter bevind wil hij nog weleens zijn Pattyverwijzing doen. Het betreft een imitatie, dus het kan zijn dat deze zin niet letterlijk zo door jou is uitgesproken, maar de strekking zal min of meer hetzelfde zijn. Ik sta met de vriend bij de slijter en ik vraag hem wat we zullen nemen. Dan zegt hij: ‘Flesje bubbels van dit, flesje Chablis van dat, flesje nee doe maar doosje.’ En dan lachen we allebei smakelijk.

Jij, Gerard en de vier onbekende mannen hebben een paar flessen van het een of ander opengetrokken. Het leven is ter sprake gekomen. De laatste roddels. Dan krijg je een Google-alert binnen op je smartphone. Op HP/De Tijd, door jou liefkozend ‘HP de Spijt’ genoemd, is een stuk verschenen over Ranking the Stars en Daniel de Ridder in het bijzonder. Er worden ongeveer twee woorden aan jou gewijd. Dat je gezicht vol botox zit. Dat beken je in de besproken aflevering persoonlijk. Ik heb zelf in de beautyindustrie gewerkt, ik zou nooit verklappen wanneer iemand botox gebruikt als deze persoon daar zelf niet openlijk voor uit zou komen. Toch wind jij je dusdanig op, het zullen allicht ook de flessen geweest zijn, dat je mij een gefrustreerde geitenwollen tang wenst te noemen. Op Twitter. Om kwart voor drie in de ochtend.

Patty, je hebt een punt
Ik heb erover nagedacht, lieve Patty. Je hebt een punt. Gefrustreerd ben ik absoluut. Ik ben, zoals dat heet, een sukkel voor de liefde. Dat brengt een hoop kwelling met zich mee. Ik ben een sukkel voor de dieren, dus het woord ‘geitenwollen’ is waarschijnlijk ook op zijn plek. Een tang schijnt nuttig gereedschap te zijn. Ik heb weleens gehoord dat mannen van nuttig gereedschap houden, dus lieve Patty, ik wil hier graag mijn dank uitspreken. Je hebt me weer gerust gesteld. Sinds woensdagochtend 3 juli koester ik weer hoop voor de liefde en zo voor het leven in het algemeen. Dankjewel.

Liefs,

OK