Spring naar de content

Jorien van den Herik haalt hard uit naar spelersgroep Feyenoord

Rotterdam in rep en roer. Vriendjespolitiek in Feijenoord is tot daaraan toe, maar nu is het voor het eggie, nu gaat het over de trots van Rotterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Edwin van Sas

Stadion Feyenoord, beter bekend als De Kuip (ook wel: Neerlands enige voetbaltempel), is aan verbouwing/vervanging toe. Plannen voor Het Nieuwe Stadion, een prestigeproject dat een nieuwe landmark van Rotterdam moet worden, zijn er al jaren, maar het multifunctionele stadion lijkt er niet te gaan komen nu coalitiepartij D66 de steun heeft opgezegd.

Propaganda
Pijnlijk voor de Feyenoordsupporters? Dat is maar de vraag. Bij gebrek aan prestaties wil Het Legioen in ieder geval een stadion waar ze in 020 jaloers op zijn en de Arena (en Almere) heeft wel aangetoond dat nieuwbouw niet gelijkstaat aan sfeer.

Voor de supporters geldt vooral de steun aan de spelersgroep die het afgelopen jaren boven verwachting presteerde. Maar wat wil het geval? Die heeft zich in deze politieke discussie gemengd. Bij monde van Jordy Clasie, de 21-jarige Feyenoord-aanvoerder die nog geen zes woorden foutloos op zijn arm kan spellen, heeft de selectie zich voor Het Nieuwe Stadion uitgesproken en daarmee voor het slopen van De Kuip.

Woorden en daden
Geruchten doen de ronde over een hei-sessie waarin de voltallige selectie zich heeft teruggetrokken om de meters dossiers door te ploegen om bij hun oordeelsvorming enkel ‘achter de feiten aan te lopen’. Maar dat gelooft oud Feyenoord-preses Jorien van den Herik niet, die vandaag in het AD uithaalt naar de nieuwbouwplannen. Hij stelt dat er sprake is van ‘propganda’ waarbij oud-spelers en de huidige selectie worden ingezet. Hij vraagt zich af ‘op grond van welke informatie’ de selectie tot haar oordeel is gekomen en suggereert dat deze uit is op winstbejag:

Denken de huidige spelers bij nieuwbouw soms aan hogere salarismogelijkheden?

Feyenoord wilde niet reageren op de brief, maar dat de harde woorden doorklinken in de straten van Rotterdam lijdt geen twijfel. Of Het Nieuwe Stadion alleen in woorden blijft bestaan of in daden wordt omgezet valt te bezien, de spelersgroep kan in ieder geval beter hun voeten laten spreken.

Lees de brief van Van den Herik hier in zijn geheel.