Spring naar de content

Dronestagram: Instagram vanuit de lucht

Omdat drones ook voor de amateur met een voorliefde voor gadgets steeds bereikbaarder worden kon het niet lang uitblijven: een eigen sociaal medium. Op Dronestagram delen de eerste mensen nu al hun mooiste plaatjes.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Cardol

Drones kennen tot op heden misschien een wat negatieve connotatie. Onlangs werd hier echter al eens op een rij gezet wat voor voordelen er kunnen kleven aan het inzetten van drones in bijvoorbeeld politiewerk en journalistiek.

Niet alleen de journalistiek en het politiewerk zijn gebaat bij het gebruik van drones. Ook fotoliefhebbers zullen zich verlekkeren aan de nieuwe mogelijkheden van de technologie om uit alle hoeken en standen de mooiste plaatjes te schieten. De gelukkigen die al in het bezit zijn van een drone verzamelen inmiddels al hun mooiste plaatjes op wat zij Dronestagram hebben gedoopt.

Toegegeven, de naam is ongelukkig gekozen: er is namelijk al een Tumblr-pagina actief onder dezelfde naam waarop foto’s worden getoond van plekken waar Amerikaanse gevechtsdrones slachtoffers hebben gemaakt.

Ook in de journalistiek zijn drones niet onomstreden. De Volkskrant wijdde er onlangs al een uitgebreid artikel aan om te laten zien tegen welke praktische en ethische problemen we aanlopen als het hele luchtruim gevuld is met de onbemande vliegtuigjes en helikopters.

Dronestagram doet in navolging van Instagram vooral dat waarvoor een sociaal medium gebaseerd op foto’s dient te zijn: jaloersmakende plaatjes bieden. Maar dan hoog vanuit de lucht.

IMG_5880a-640x360

 

Pentire-East_2-640x360

 

Haiti aerial-640x360

Onderwerpen