Spring naar de content

Niet iedereen is welkom in dit dorp voor zedendelinquenten

In Florida ligt een klein plaatsje waar ongeveer 200 mensen wonen. Meer dan de helft ervan is geregistreerd zedendelinquent. In 2009 richtte de inmiddels overleden pastoor Dick Witherow het dorp op.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

In Florida bestaan strenge regels en wetten waaraan veroordeelde zedendelinquenten zich moeten houden. Zo mogen ze niet binnen een straal van 300 meter van scholen, kinderopvangcentra, parken of speeltuinen wonen. In steden en districten moet dit zelfs 750 meter zijn. En op sommige plekken zijn zwembaden, busstations en bibliotheken ook verboden terrein.

Al deze regels hebben ervoor gezorgd dat er in dichtbevolkte gebieden geen plek is voor herintredende zedendelinquenten. Eigen schuld, dikke bult, denken de meeste mensen. Witherow denkt er anders over en creëerde Miracle Village.

Wekelijks krijgt het plaatsje 10 tot 20 aanvragen van kandidaat-inwoners. Maar zelfs in deze dumpplaats voor zedendelinquenten is niet iedereen welkom: heb je een geschiedenis met drugs of geweld? Dan heb je pech. Ook pedofielen worden geweigerd. De mensen die in Miracle Village wonen hebben het recht op een veilige woonplaats, is de gedachte.

Het blijkt te werken, maar de vraag is natuurlijk of de zedendelinquenten ook in Miracle Village zouden wonen als de wettelijke restricties niet bestonden. In ieder geval één van de zedendelinquenten, Pat Powers, denkt van wel. ‘Het is hier rustig en we zitten in the middle of nowhere’.

Bekijk hier een interview van 23 mei 2013 met een zedendelinquent uit Miracle Village.