Spring naar de content

Wordt Femke Halsema onze omgekeerde Ronald Reagan?

Femke Halsema wordt (een soort van) journalist voor De Correspondent, maar maakt wellicht ook een terugkeer als politica. Op uw televisiescherm welteverstaan. Volgens tv-producent Gijs van de Westelaken hoort een rol voor de oud GroenLinks-leider in zijn nieuwe politieke serie tot de mogelijkheden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jelger Woudstra

In een nieuwe Nederlandse politieke serie, een mix tussen de Amerikaanse serie The West Wing en het Deense Borgen, is mogelijk een rol voor Halsema weggelegd. Van de Westelaken gaat in het komende jaar een aantal documentaires met de oud-politica maken en op de vraag of Halsema ook in de nieuwe serie een rol gaat spelen, antwoordde de producent dat dat zomaar eens zou kunnen.

Van de Westelaken werkt al jaren aan een Nederlandse politieke serie. ‘Een jaar of vier geleden werkten we aan een harde, politieke serie á la The West Wing. Toen kwam Borgen en moest die show ook een relatiedrama worden,’ vertelt de producent aan BNR. Dat plan kwam niet van de grond, maar inmiddels is de koers bepaald.

De politieke serie moet vooral bovenop de actualiteit zitten, om zo realistisch mogelijk te zijn. Van de Westelaken wil in de week voor een aflevering nog in staat zijn om het script te actualiseren. En het toeval wil dat Femke Halsema veel weet over politiek én bij De Correspondent naar alle waarschijnlijkheid veel met de actualiteit te maken zal hebben. Een gouden combinatie dus.

Van politica naar actrice. De omgekeerde route werd eerder in Amerika bewandeld door Ronald Reagan en Arnold Schwarzenegger. Laatstgenoemde keerde, nadat zijn ambtstermijn als gouverneur van Californië erop zat, zelfs terug op het witte doek. Kunnen we volgend jaar, als de serie op tv moet verschijnen, Femke Halsema in één adem met de twee Amerikaanse politici noemen? Het zou zomaar eens kunnen.