Huh? D66 Utrecht blijkt aartsconservatieve partij

Frank Verhoef 16 aug 2013 Politiek

Wie had gedacht dat de progressieve liberalen van D66 (slogan: en nu VOORUIT) ooit nog eens een conservatieve partij zouden worden? 

Wat is er aan de hand? Het draait allemaal om het markante blauwe treinbord op Utrecht Centraal. Dat moet, als het aan de Utrechtse afdeling van D66 ligt, zo snel mogelijk in ere worden hersteld. Het bord is laatst verdwenen, omdat het Utrechtse NS-station flink wordt verbouwd. Alle reden dus voor vragen aan het Utrechtse college van burgemeester en wethouders.

Charme en allure
De nostalgie druipt van de vragen van D66-raadslid Bram Fokke af, want als dat blauwe bord niet kan terugkeren, dan moet er een nieuwe ontmoetingsplek komen die minstens dezelfde “charme en allure” heeft als de oude ontmoetingsplek.

Want wat u moet weten: het blauwe treinbord met de tijden van alle vertrekkende treinen was niet zomaar een simpel treinbord. Het was ook een ontmoetingsplek voor veel reizigers. En dat kan niet zomaar verdwijnen, aldus D66, die overduidelijk veel waarde hecht aan het verleden.

“Afspreken ‘onder de blauwe borden’ is voor vele Utrechters net zo vanzelfsprekend geworden als afspreken ‘onder de dom'”, aldus een lichtelijk ontroerde Fokke. En dat moet zo blijven, want “een herkenbaar ontmoetingspunt hoort bij het grootste station van het land”.

Protestmars
Het is volgens berichten uit de lokale media niet duidelijk of het verdwenen bord ooit nog terug gaat komen op het station. Sterker, het bord verhuist mogelijk naar Rotterdam. En dat kan dus echt niet, aldus D66 Utrecht: “D66 zou dat ten zeerste betreuren.”

Er staat nog geen protestmars gepland. Maar wat nog niet is, kan nog komen. De gemeenteraadsverkiezingen van 2014 komen er immers aan.

Reageer op artikel:
Huh? D66 Utrecht blijkt aartsconservatieve partij
Sluiten