Spring naar de content

Nieuwste rage: Hipsterbaby’s krijgen dj-les

DJ-les voor baby’s? Ach, waarom niet. In New York betalen hippe ouders 200 dollar om hun kleine hipsterbaby’s een beetje te leren scratchen en mixen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Het klinkt misschien gek, maar het gebeurt echt: in Brooklyn, New York krijgen de allerhipste baby’s dj-les. De bedoeling is om de kinderen, met een maximale leeftijd van drie jaar, te leren hoe ze elektronische muziek moeten maken én mixen.

Volgens de 31-jarige initiatiefnemer en dj Natalie Elizabeth Weiss is het niet meer dan logisch dat baby’s leren omgaan met dj-apparatuur. Immers, baby’s kunnen wel naar klassieke muziek luisteren van bijvoorbeeld Mozart, maar een cello oppakken kunnen ze nog niet.

DJ-apparatuur daarentegen is supermakkelijk en voor iedereen geschikt, zelfs voor wie nog niet kan praten of op eigen benen staan. En het kost maar 200 dollar om de baby’s tot drie jaar oud in acht weken met de apparatuur te leren omgaan. Een koopje.

Wie het ook wil proberen met zijn of haar baby, hoeft vast niet helemaal naar New York af te reizen. Er zijn in Nederland ongetwijfeld ook dj’s die voor een zakje met geld baby’s aan een paar knopjes laten zitten. Al blijft het natuurlijk de vraag of het een nieuwe Tiësto of Armin van Buuren oplevert.

En voor wie heel erg nieuwsgierig is geworden en met de prangende vraag zit hoe het eruitziet als zo’n kleine met zijn grijpgrage handjes aan al die dure apparatuur gaat zitten. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Onderwerpen