Spring naar de content

Einstein, Armstrong en Saddam doen ook aan Instagram

Leonardo da Vinci heeft Instagram. En ook Neil Armstrong, Albert Einstein, Napoleon en Saddam Hoessein delen hun foto’s via het sociale medium.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

Niet echt natuurlijk, want de ‘beste’ mannen zijn al enige tijd niet meer onder ons.

Maar hoe het zou zijn als belangrijke historische gebeurtenissen hadden plaatsgevonden in de tijd van Instagram? Nou, dan zouden we bijvoorbeeld live getuigen kunnen zijn van de creatie van de Mona Lisa, van hoe Napoleon zijn volgende verovering voorbereidt, van de eerste stap op de maan (‘no filter needed’), van of van de schuilplaats van Saddam (inclusief een ‘like’ van George Bush en de hashtags #catchmeifyoucan #holeintheground en #newhome).

histagramsaddam

De makers van de website http://histagrams.com vertalen bekende gebeurtenissen uit het verre en minder verre verleden naar een Instagramfoto of -filmpje.

Een hele leuke is ook het ‘account’ van Bill Clinton, die zijn nieuwe stagiaire Monica Lewinsky voorstelt: ‘Walking around meeting the new interns, it’s gonna be a great year!’
‘She looks so sweet!’, is de reactie van de dan nog nietsvermoedende Hilary.

histagramclinton

Naast Instagrammers van vlees en bloed hebben ook God en Dinosaurus Rex een account gekregen. De lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe figuren die een belangrijke bijdrage leverden aan de geschiedenis. Laten we wel hopen dat er gauw wat meer vrouwen aan de verzameling worden toegevoegd, want we willen niet de boeken ingaan als wezens die Instagram slechts gebruikten om hun nieuwe schoenen of gezonde fruitshakes met de wereld te delen.