Spring naar de content

Fred Teeven vindt beslissing RSJ volslagen idioot

Wat een fuckers daar bij de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming! Dat ze me een bemoeial vinden en mij een lesje in nederigheid willen geven, alla, maar moet dat nu echt op dit moment? Met deze crimineel? Verdomme, wat een rukbeslissing van de RSJ om Volkert van der G. toch met proefverlof te laten. Zijn ze helemaal idioot geworden daar? Dit risico neem je toch niet om mij te laten zien bij wie de rechterlijke macht ligt? Die man is een gevaarlijke gek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

En Mark Rutte, ja, die legt zich erbij neer; wat moet hij anders doen? Toen Rutte tijdens de laatste verkiezingscampagne zei dat het ondenkbaar was dat Van der G. ooit proefverlof zou krijgen en dat een minister van Justitie die anders zou besluiten wat hem betreft kon aftreden, wist ik dat Rutte zich niet aan zijn woord zou houden. Zoiets kán hij helemaal niet beslissen. Ik begrijp dat hij het volk anders wilde laten geloven in de aanloop naar de verkiezingen – want niemand wil horen dat er een kans is dat die creep ooit nog een boswandeling mag maken – maar wat hij vandaag toegeeft klopt: we leven in een rechtsstaat. De premier is geen dictator, hij kan niet tegen dit besluit van de rechter ingaan.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ik neem Rutte zijn verklaring van vandaag niet kwalijk, ben allang blij dat hij het stelsel voor proefverlof eindelijk wil aanscherpen, maar waar ik bang voor ben: dit kan natuurlijk typisch een gevalletje worden van ‘Als het kalf verdronken is, dempt men de put’. Wat nou als er iets onheilspellends gebeurt tijdens zijn ‘vakantie’, hè? Wie pakt dan de verantwoordelijkheid? Wie mag de pers te woord staan, het crisisberaad leiden en een oplossing zoeken? Inderdaad, c’est moi.

En tot die tijd zou ik als ik Wilders was maar binnen blijven. Of een extra mannetje op de beveiliging zetten.

Schrijfster Carlijn Vis kruipt in de huid van mensen die in het nieuws zijn. Deze week staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven naar aanleiding van het bericht dat Volkert van der G. toch met proefverlof mag.