Spring naar de content

Vijfsterrenfilm ‘The Wolf of Wall Street’ is overal een hit – behalve op Wall Street

De nieuwe Martin Scorsese-film The Wolf of Wall Street is een doorslaand succes in de Verenigde Staten. De zwarte komedie over de opkomst en ondergang van beursbengel Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) wordt genoemd als kanshebber voor de Oscars. Recensenten zijn dolenthousiast, behalve – hoe toevallig – die van de rijkeluismedia.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Eerst maar eens de trailer.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ziet er veelbelovend, hè? Dat vonden Amerikaanse filmrecensenten dus ook. De beste Scorsese sinds Raging Bull kan wedijveren met Goodfellas, juicht de San Francisco Chronicle. Je mond blijft drie uur lang open staan, waarschuwt The New York Observer. Een heerlijk bacchanaal van seks, drugs en overdaad, smikkelt The New York Times.

Maar niet alle recensenten zijn gelukkig met de manier waarop Martin Scorsese de draak steekt met de hebzucht van Wall Street. De meeste kritiek komt van de media die het moeten hebben van de beurs. “Ik kon niet wachten tot dit holle spektakel voorbij was,” schrijft de recensent van The Wall Street Journal. Waarom worden er nooit films gemaakt over de goede kanten van Wall Street? vraagt Forbes zich af.

Omdat we gewoon veel liever kijken naar overdaad en moreel verval (de film opent met Leo die coke snuift tussen de benen van een prostituee) dan naar die ene eerlijke beurshandelaar. En naar Leo’s dansjes natuurlijk.

wows2

The Wolf of Wall Street draait vanaf 9 januari in de Nederlandse bioscopen.