Spring naar de content

Populair: Speech ‘lelijkste vrouw ter wereld’

Meer dan 1,5 miljoen kijkers heeft haar speech al gehaald op YouTube: Lizzie Vasquez, ooit door het internet omgedoopt tot ‘de lelijkste vrouw van de wereld’, hield een inspirerende TEDX-speech voor iedereen die gepest wordt – op school of elders. Wat is echte schoonheid en wat is geluk eigenlijk? Daar heeft Vasquez zo haar eigen antwoorden op.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

De 24-jarige Vasquez uit Amerika weegt 29 kilo en heeft 0,0 procent lichaamsvet. Nee, ze heeft geen last van anorexia. Ze kampt met een zeer zeldzame aandoening: ze kan nog geen halve kilo aankomen, hoe veel ze ook eet en hoe vaak ze ook op de bank hangt. Voor veel mensen reden om haar te pesten, want inderdaad, ze ziet er niet uit zoals de modellen in de blaadjes en op televisie.

Maar voor Vasquez was al het gepest geen reden om bij de pakken neer te zitten. Sterker nog, ze verdient inmiddels goud geld met haar twee bestsellers, en haar beroep is net zo opvallend: uitgerekend zij is motivational speaker geworden. “De pestkoppen verliezen altijd, als we tevreden zijn met onszelf,” luidt haar boodschap. Zij kan het weten.

Onderwerpen