Terreurbeweging Hezbollah gebruikt baby’s voor propaganda

Frank Verhoef 24 jan 2014 Video

Een baby. Gekleed in Hezbollah-uniform. Bedoeld als signaal naar de wereld toe. Niets is de anti-westerse en anti-Israëlische terreurbeweging Hezbollah te gek.

Tegenover een Libanese tv-zender vertelt een trotse moeder over haar pasgeboren zoon Mahdi, van wie zij vurig hoopt dat hij een strijder wordt voor Hezbollah. Daarom ook zijn de eerste kleertjes die de baby aankrijgt niet een lief blauw rompertje met een schattig mutsje op zijn koppie, maar het uniform van een Hezbollah-‘verzetsstrijder’.

De moeder van baby Mahdi weet al precies wat hij gaat doen als hij later oud is, vertelt ze tegen de camera met haar zoontje in haar armen: “Er zou niets beters zijn dan dat Madhi een soldaat wordt.” En: “Het is het levende bewijs dat het islamitisch verzet overgaat van de ene op de andere generatie,” aldus de moeder, die kennelijk niet kan wachten tot haar zoontje terreur gaat verspreiden in de regio.

De ouders kregen trouwens ook een kleine beloning na de bevalling: de ziekenhuisrekening hoeven ze niet te betalen en baby Mahdi kreeg ook een gouden kettinkje uitgereikt met daarin de naam van de islamitische profeet Mohammed gekrast. Een typisch gevalletje klassieke propaganda dus, waar zelfs de Chinese massamoordenaar Mao jaloers op zou zijn geweest.

Reageer op artikel:
Terreurbeweging Hezbollah gebruikt baby’s voor propaganda
Sluiten