Spring naar de content

Ziek, zwak, misselijk en PvdA’er? Dan is Brussel iets voor u

Het Europees Parlement is een soort melaatseneiland voor PvdA’ers aan het worden. Of ze nou Fatima Elatik, Paul Tang of Paul Sneijder heten: partijgenoten met een smetje krijgen een enkeltje Brussel. De kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen is een vergaarbak van schandaalparlementariërs.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Op 1: de man die de Miljoenennota lekte
Weet u nog dat Frits Wester een paar dagen voor de derde dinsdag van september 2009 op tv met de Miljoenennota zwaaide? En dat GeenStijl ontdekte dat de PvdA de begroting had gelekt, Paul Tang zijn ontslag aanbood aan partijleider Wouter Bos, en dat hij uiteindelijk wegkwam met een maandje niet-woordvoeren, terwijl de belastingbetaler 187.800 euro moest dokken voor een commissie die moest uitzoeken hoe zulks voortaan viel te voorkomen? Díe Paul Tang is geschikt bevonden de Europese lijst te trekken.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op 2: de vrouw die de pensionado’s naaide
Agnes Jongerius liet als FNV-voorzitter de bond bijna uiteenvallen door geruzie over een door haar gesloten pensioenakkoord met kabinet en werkgevers. Ze trad in 2012 af en neemt nu de plaats in van PvdA-graaier (oeps, 84.000 euro te veel EU-geld gedeclareerd!) Judith Merkies.

Op 5: de man die 28 jaar lang objectief was
Paul Sneijder. U kent hem als onafhankelijke NOS-correspondent in Washington en Brussel. Toen zijn vrouw Anna Nijsters in 2007 PvdA-persvoorlichter werd in Brussel, lag de lijn al bloot. Over bloot gesproken: Anna deed het in die jaren stiekem met PvdA-Europarlementariër Thijs Berman en verliet echtgenoot Sneijder voor hem, zo hoorden we van roddeltante Elsevier.

Op 38: een militante feministe van 22 jaar oud


Op 45: de vrouw die Amsterdam-Oost failliet bestuurde

Nou, dat is wellicht wat overdreven, Maar boottochtjes van 30.000 euro, taxiritjes van 450 euro: Fatima Elatik draaide er haar hand niet voor om. Tot ze bezweek onder financiële schandalen en aftrad, om vervolgens korte tijd later weer terug te keren op het pluche.