Spring naar de content

Valentijnsdag: bent u al een stelletje met uw collega?

Er zijn allerlei gedragscodes binnen bedrijven die het aangaan van een relatie met en collega afraden. Die codes worden niet echt heel hartstochtelijk nageleefd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Dr. Doom

Er zijn natuurlijk de avontuurtjes met collega’s en meer dan de helft van de werknemers zegt wel eens het iconische voorbeeld van Bill Clinton te hebben gevolgd. Dat zou dan betekenen dat er wel iets was maar het had niets met sex te maken, althans niet volgens de onnavolgbare definitie van Bill. En ook rekenen we die eenderde van de werknemers niet mee die zegt wel eens last te hebben gehad van ongewenste intimiteiten want daar rekenen we tegenwoordig al een vriendschappelijk klapje op de billen toe, nietwaar Ruud Lubbers?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek komt vandaag met de onthulling dat er in Nederland zo’n 150.000 échte stellen zijn. Uit de kast, zeg maar.

Wat is hun geheim.?

Om te beginnen helpt het om ergens lang in dienst te zijn. Groeit dan het begrip of behoor je tot de leftovers en besluit je dat gedeelde smart halve smart is?

Ook is er overtegenwoordiging in de sectoren financiële dienstverlening en landbouw, bosbouw en visserij. Die laatste snap ik wel: elke boer zoekt een vrouw die dan automatisch een collega is.

Met 150.000 stellen kun je stellen dat het taboe er wel af is. Dus, zou ik zeggen met Valentijnsdag voor de deur: grijp die kans met die collega.

Full disclosure: zelf deed ik het ook ooit zo. En mijn vrouw met mij.

Onderwerpen