Spring naar de content

‘Beetje jammer’: niemand weg bij Wie is de Mol?

Fanatieke moljagers zaten gisteren, na drie weken géén Wie is de Mol? vanwege de Olympische Spelen in Sotsji, weer massaal (met zijn 2.278.000’en) op de bank met hun mollenboekjes. Wie zou er dit keer vertrekken? Susan? Sophie? Of toch een van de drie overgebleven heren: Tygo, Freek en Jan-Willem?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Het antwoord: geen van allen. De kijkers zagen gisteren hoe Susan – dankzij een goed voltooide opdracht – aan het einde van de aflevering op de Filipijnen de kans kreeg om de hele groep te redden van de aanstaande eliminatie. En dat deed ze. De andere kant van de medaille: dankzij de actie van Susan belandde 2000 euro níet in de jackpot. Een typische mollenactie.

Of juist een poging om de groep bij elkaar te houden en tegelijkertijd als kandidaat zich voor te doen als mol, om de anderen om de tuin te leiden. Hoe dan ook, de kijkers waren niet heel erg blij met de beslissing van Susan om niemand naar huis te laten sturen. “Voelt echt alsof ik voor lul heb zitten kijken,” twitterde er één gisteren. Een ander: “Alwéér niemand weg? Dit seizoen gaat oneindig duren.”

Het is al de tweede keer dat niemand naar huis hoeft. Dankzij een actie van inmiddels kandidaat-af Daphne Bunskoek in Hong Kong hoefde toen ook al niemand naar huis. Hopelijk gaat er volgende week wél iemand naar huis, want anders zouden we de programmamakers van Wie is de Mol? nog gaan verdenken van een mollenactie, namelijk het zo lang mogelijk uitstellen van de bekendmaking wie de mol nou is…