Spring naar de content

Het einde van Acda & De Munnik: liedjes en reacties

Acda & De Munnik stoppen ermee. Gisteren kondigden ze bij DWDD aan dat de komende theatertour hun laatste zal zijn. Van november 2014 tot en met maart 2015 kan het duo voor het laatst in officiële hoedanigheid als Acda & De Munnik worden bewonderd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Van ‘Niet of nooit geweest’ (1998), via ‘Ren Lenny Ren’ (2002) en ‘Groeten uit Maaiveld’ (2003) tot de laatste single ‘Draaien’ (2013), het repertoire van Acda & De Munnik is groots en veelzijdig. De schok was dan ook grootVolkskrant-columnist Jean-Pierre Geelen meldde op Twitter dat het duo hun eerste album nooit heeft overtroffen. En wellicht heeft hij gelijk: de eerste single ‘Niet of nooit geweest’ heeft de hoogste notering in de hitlijsten behaald – plaats 2. Geen enkel nummer kwam ooit hoger te staan.

Geelen was niet de enige die op Twitter reageerde op de aankondiging:

Thomas Acda en Paul de Munnik maken sinds 1989 samen muziek, hun doorbraak kwam met het album ‘Naar Huis’, behorend bij hun theatertour Life is what happens if you’re busy making other plans.

Hoewel ze met singles, op ‘Niet of nooit geweest’ na, nooit een hoge notering hebben gehaald, worden hun albums altijd goed verkocht. Een paar van hun mooiste nummers (volgens ondergetekende):