Aandoenlijk: uit Nederland vertrekkende Marokkaan krijgt volop steunbetuigingen

Paul Geraedts 26 mrt 2014 Video

Terwijl we de afgelopen dagen eigenlijk alleen maar ‘minder, minder’ PVV’ers zagen, laten de eerste berichten van Nederlandse Marokkanen die teruggaan naar hun geboorteland nog op zich wachten. Integendeel, een groot gedeelte van de Marokkaanse bevolking voelt zich gesterkt door de afkeur van de Nederlanders ten opzichte van de PVV, en ludieke acties als de Facebook-pagina ‘Marokkanen zullen blijven’ schieten als paddestoelen uit de grond.

BNN University besloot om de ware tendens onder de Nederlandse bevolking eens te polsen door een van hun verslaggevers, de Marokkaans-Nederlandse Nesim, met een rolkoffer door de Amsterdamse straten te laten gaan, zogenaamd omdat hij besloten heeft om definitief terug te gaan naar Marokko.

Wat volgt is hartverwarmend. Een groep politieagenten, twee jonge vrouwen, een oudere man, allemaal dragen ze Nesim een warm hart toe en kunnen ze eigenlijk niet begrijpen dat hij ‘vertrekt’. Het is een geruststellende gedachte om te zien hoe er werkelijk gedacht wordt in de Nederlandse straten, en dat er nog steeds een beetje compassie geldt.

Behalve dat schattige oude vrouwtje achter de rollator, dat zegt dat Wilders best doodgeschoten mag worden. Dat hoeft nou ook weer niet.

Reageer op artikel:
Aandoenlijk: uit Nederland vertrekkende Marokkaan krijgt volop steunbetuigingen
Sluiten