Spring naar de content

Eindelijk: nooit meer afdrogen met een handdoek

De uitvinding waarvan je niet wist dat hij gedaan móest worden is gedaan… Binnenkort zul je je nooit meer hoeven afdrogen met een muf ruikende, schurende of nog natte handdoek. Mark my words: het duurt niet meer land voor we ons nooit meer analoog afdrogen na een douche.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

De New Yorkse geniën van de startup Body Dryer zijn namelijk bezig met het ontwikkeling van een disruptive innovation op de vieze oude handdoek: hoera! Goed, ik ben de eerste om toe te geven dat er niets gaat boven een luxe, zachte, dikke handdoek die vers van de stomerij op je ligt te wachten op een hotelkamer.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zielig lapje badstof
Máár, zit ik er ver naast als ik veronderstel dat ik niet de enige ben die zich in de praktijk ‘s ochtends tóch meestal staat af te drogen met een zielig lapje badstof dat vorig jaar zijn beste tijd al had gehad? (U hoeft niet te antwoorden op die vraag, een subtiel knikje naar uw scherm is voldoende).

body-dryerTerug naar de Body Dryer. Het apparaat, dat als het meezit binnenkort al in de winkels ligt voor een schamele 250 dollar, doet wat zijn naam zegt te doen: hij droogt je lichaam af. De Body Dryer ziet er nog het meest uit als een weegschaal. Voor je erop gaat staan, moet je trouwens ook je gewicht invoeren, want met die kennis weet het apparaat ongeveer in te schatten hoeveel geïoniseerde lucht (warm óf koud!) hij moet blazen om je droog te maken.

Wachten tot september
Op dit moment loopt er een crowdfunding-campagne op Indiegogo om de handdoek van de toekomst ook echt de wereld in te helpen. Die campagne gaat goed – waaruit maar blijkt dat ik niet de enige ben die warm loopt voor het apparaat. Binnen een paar dagen haalde Body Dryer al ruimschoots het dubbele op van wat de makers voor ogen hadden. Dat betekent dat vanaf september dit jaar de eerste 30-seconden durende digitale afdroogbeurt een feit kan zijn. Het vooruitzicht doet me jubelen.

Onderwerpen