Spring naar de content

Hoe Flip de Beer ouders tot waanzin drijft

MET UPDATE – Het lijkt zo onschuldig als uw kleuter Flip de Beer mee naar huis krijgt. Flip is een bekende verschijning op veel basisscholen. De knuffel komt elke week bij een ander kindje logeren en het is de bedoeling dat ouders in zijn dagboekje opschrijven wat Flip tijdens de logeerpartij heeft meegemaakt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Uit Brits onderzoek blijkt echter dat het ogenschijnlijk gezellige fenomeen nogal wat stress met zich mee kan brengen. Veel ouders willen namelijk niet onderdoen voor de voorgaande gastouders van Flip. Dus wordt het schriftje eerst grondig doorgenomen om te kijken welke avonturen de knuffelbeer eerder meemaakte. En dat levert de nodige strijd en concurrentie op.

Gewoon een weekendje uitslapen is er voor menig Flip niet meer bij. De beer – nogmaals, een knuffelbeer – mag mee naar pretparken, gaat lekker uiteten of krijgt een nieuwe outfit aangemeten. Meerdere basisscholen in Groot-Brittannië zijn vanwege die competitiedrang onder ouders inmiddels gestopt met het uitwisselen van de knuffelbeer.

Een moeder vertelt in het artikel dat ze in huilen uitbarste toen ze voor Flip moest zorgen, de printer kapot was en ook nog eens pasgeboren babytje had (in die volgorde ook). Ze wijst op het feit dat niet alle ouders tijd hebben om zich ook nog eens over die beer te bekommeren én dat sommige vaders en moeders de taal niet genoeg beheersen om een lopend verhaal in het dagboekje te schrijven.

Het ‘probleem’ beperkt zich niet alleen tot Britse ouders, zo leert een rondje op het verschillende Nederlandse fora.

flip1

 

flip2

 

Wat dat betreft maakt deze lezeres op het Viva-forum nog niet zo’n slecht punt:flip3

 

UPDATE 16-04:
Mocht u écht van het beest afwillen, dan is het misschien een idee om het Flip zó bont te laten maken, dat hij een volgende keer simpelweg niet meer aan u wordt toevertrouwd. De schrijver van het blog ‘Hoe de logeerbeer ons huis op zijn kop zette‘ doet enkele suggesties.

Flip4

Flip5