Spring naar de content

Ontluisterend: de Snijtafel fileert Halina Reijn, Carice van Houten en Matthijs van Nieuwkerk

Ze nemen er twee keer zoveel tijd voor als het gesprek in De Wereld Draait Door zelf. En ze doen het met verve, enthousiasme en een gezonde dosis humor, zou je kunnen verdedigen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

We hebben het over de analyse van Kasper C. Jansen en Michiel Lieuwma, die voor de VPRO tv-programma’s onder de loep nemen. Deze week ligt op hun Snijtafel de presentatie van het boek van Halina Reijn en Carice van Houten in DWDD. Zeer analytisch tonen Jansen en Lieuwma aan dat het ‘toiletboek’ Antiglamour van de twee actrices – ‘je zou kunnen verdedigen de twee beste actrices van Nederland’ – slechts de verhullende mantel is voor het bespreken van een hoop onzin en achterklap.

Het DWDD-item is bovendien volledig voorgekookt, en wordt ook op die manier gestuurd door presentator Matthijs van Nieuwkerk. Als u beschikt over een langere spanningsboog dan u nodig heeft voor het gemiddelde DWDD-onderwerp, adviseren wij u er eens twintig minuten voor uit te trekken. Opdat u vanavond met andere ogen naar de koffieautomaat-televisie zult kijken.