Spring naar de content

Vijf tips voor Berlusconi die Alzheimer-patiënten gaat verzorgen

Silvio Berlusconi gaat volgende week de eerste fase van zijn taakstraf in. Hij helpt vanaf 9 mei bij het verzorgen van alzheimerpatiënten in een verzorgingscentrum bij Milaan. Hier vijf tips voor de zelf 77-jarige oud-premier van Italië.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Hou je foute grappen voor je
Berlusconi houdt wel van een ‘geintje’. Zo zei hij na de aardbeving in Abruzzo in 2009 dat de getroffen bevolking het tijdelijke onderkomen in tentenkampen maar moest zien als een ‘weekendje kamperen’. In 2010 kwam de toenmalige premier in opspraak toen hij een antisemitische ‘grap’ vertelde aan een groepje jongeren. Het werd gefilmd en op internet gezet, met een boos Vaticaan tot gevolg. Paolo Pigni, de directeur van het verzorgingstehuis, heeft al aangegeven dat dergelijke humor niet getolereerd zal worden. En daarbij: “Probeer maar eens een grap te vertellen aan iemand met alzheimer, dan praten we daarna verder.”

Laat de verpleegsters met rust…
Het moet verleidelijk zijn voor de beste man als er tussen die verrimpelde oudjes opeens een jong, strak zustertje door het huis loopt. Niet aankomen, Silvio! Volgens niet officieel bevestigde berichten trouwt de Italiaan in juni met de 28-jarige Francesca Pascale. En het zou toch zonde zijn als dat op de valreep niet door kan gaan door een slippertje met de zuster.

….en de dames die op bezoek komen ook
Hetzelfde geldt voor de dochters/kleindochters/achterkleindochters van de bewoners van het verzorgingstehuis. Gewoon afblijven.

Geen woord over politiek
Activiteiten met een politiek karakter zijn op geen enkele wijze toegestaan, liet Pigni weten. Ook geen manifestaties of verklaringen dus. En de bejaarden ook niet stiekem influisteren dat mensen die links stemmen geestelijk gehandicapt zijn. De vraag is natuurlijk of Berlusconi’s woorden überhaupt zouden binnenkomen. Wellicht wordt de oud-premier niet eens als zodanig herkend.

Maak je nuttig, doe iets goeds
Met een geschat vermogen van 5,9 miljard kan Berlusconi best eens uitpakken. Net als Joling en Gordon die effe geen cent te makken hebben, zou hij iets bijzonders voor de oudjes kunnen doen. Meenemen naar een voetbalwedstrijd van zijn eigen AC Milan bijvoorbeeld. En voor de thuisblijvers een uitgebreide maaltijd met de lekkerste pasta en goede wijn. Wie weet doet dat stiekem toch nog iets goeds voor zijn imago én de vrouwtjes.