Spring naar de content

Doodsimpel

De korte film is bezig aan een opmars. Niet eerder werden er in Nederland zoveel films geproduceerd als in de afgelopen jaren. En toch horen we er maar weinig van. HP/De Tijd biedt talentvolle filmmakers daarom een podium en toont elke week een korte film die de moeite van het bekijken waard is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Deze week: Doodsimpel van Marthe Naber Heuer en Huibert van Wijk.

/Film
In Doodsimpel praten filmmakers Marthe Naber Heuer en Huibert van Wijk met jonge kinderen over de dood. In krijttekeningen op een schoolbord verbeelden zij hun ideeën over de dood en wat daarna komt. ‘In de hemel voel je er eigenlijk helemaal niks van dat je dood bent’. Heel simpel dus.

/Filmmakers
Marthe Naber Heuer (Amsterdam, 1988) studeerde culturele maatschappelijke vorming aan de Hogeschool van Amsterdam en Audio & Visual Media aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Met haar films wil ze de gedachtegang en problematiek van kinderen duidelijk maken aan volwassenen. Haar meest recente film, Oscar, doet dat ook: de film vertelt het verhaal van een jongen met het foetaal alcohol syndroom.

Huibert van Wijk (Wijhe, 1986) studeerde vier jaar Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, en vervolgens Audio en Visual Media aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In zijn films is vaak een thematiek van (een zoektocht naar) culturele identiteit terug te vinden. Eerder maakte hij films over onderwerpen als immigratie, werkeloosheid en ouderdom. Voor die laatste won hij de Mixed Media Award in 2011. Recentelijk is zijn afstudeerfilm In september ben ik thuis in première gegaan – een film over een jongere die op een kruispunt in zijn leven staat.

Doodsimpel (2013)

Bent u een filmmaker en denkt u dat uw werk geschikt is voor deze rubriek? Neem dan contact met ons op.

Onderwerpen