Spring naar de content

Comeback Krol ophanden bij 50Plus dat zich ‘diep moet schamen’?

Het zit 50Plus niet mee dezer dagen: de fractie in de Tweede Kamer gaat ruziënd ten onder en de partij van Jan Nagel haalde tijdens de Europese verkiezingen niet één zetel. Tijd voor een grote schoonmaak?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Kamerlid Norbert Klein gooide Martine Baay-Timmerman uit de fractie, waarna het partijbestuur het vertrouwen in Klein opzegde. Klein is fractievoorzitter van 50Plus in de Kamer, maar vertegenwoordigt de partij officieel niet meer. Baay-Timmerman wordt nu het gezicht van de partij, maar ze mag zich volgens de regels van de Kamer slechts voorzitter van de fractie-Baay noemen.

Volgt u het allemaal nog? De hoofdredactie van De Telegraaf in ieder geval wel, want die vindt het een beschamende vertoning. ‘Ze moeten zich diep schamen,’ schrijft de krant vanochtend in een hoofdredactioneel commentaar. ‘Honderdduizenden Nederlanders hebben in goed vertrouwen hun stem gegeven. Zelfs vorige week donderdag nog. Het blijkt een kat in de zak. Een weggegooide stem.’

Het ziet er niet best uit voor Jan Nagel en co als de grootste krant van het land, met ongeveer een half miljoen abonnees, zich zo kritisch uitlaat over de partij-perikelen van de afgelopen tijd. Maar er schijnt een sprankje licht aan het einde van de tunnel, want een paar pagina’s verderop in de krant wordt gespeculeerd over de terugkomst van Henk Krol.

Herinnert u zich Krol nog? Dat was de 50Plus-fractievoorzitter die vorig jaar oktober aftrad wegens het niet betalen van pensioenen voor medewerkers van de Gay Krant. Wordt Krol de redder in nood voor 50Plus? In theorie zou het kunnen. Als Baay-Timmerman in overleg haar zetel afstaat en uit de Kamer stapt, is Krol haar eerste opvolger.

Krol zegt in ieder geval geen nee tegen een terugkeer in de politiek: ‘Terugkomen in de Kamer? Hallo zeg! Als de partij weer met kracht en effectief opkomt voor de positie van ouderen, zou ik dat overwegen.’ En zo is het cirkeltje weer rond, want de problemen in de huidige fractie zijn ontstaan door niemand minder dan Krol zelf, die uit de fractie stapte na de onthullingen over de Gay Krant. Het is ook altijd wat, met die ouderenpartijen.