Spring naar de content

50Plus keihard gestraft na LPF-praktijken: nog maar één zetel in peiling

Na de LPF-praktijken van de afgelopen week, waarbij zo’n beetje de hele partij rollend over straat ging, staat de ouderenpartij 50Plus van Jan Nagel nog slechts op één zetel in de peilingen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Maurice de Hond heeft de stemming van het Nederlandse volk weer eens gepeild en die geeft bepaald geen positief beeld voor 50Plus. In de De Hond-peiling verliest Nagels partij in één week drie van de vier virtuele zetels. Daarmee komt de partij uit op slechts één zetel, precies evenveel als de partij er nu nog over heeft in de Kamer na de afgelopen roerige week. Wel zo overzichtelijk, zou een cynicus kunnen opmerken.

Het is het zoveelste slechte nieuws voor 50Plus deze week. Om het geheugen op te frissen: Kamerlid Norbert Klein gooide afgelopen week zijn enige collega, Martine Baay-Timmerman, uit de fractie. Vervolgens zegde het partijbestuur pardoes het vertrouwen op in Klein.

Nu doet zich de opmerkelijke situatie voor dat Klein fractievoorzitter is van 50Plus, maar officieel de partij niet meer vertegenwoordigt. Baay-Timmerman is plotseling het gezicht van de partij geworden, maar ze mag zich volgens de regels van de Kamer alleen voorzitter van de fractie-Baay noemen. De bijna 75-jarige Nagel zit waarschijnlijk met de handen in het weinige haar dat hij nog heeft. Niet voor niets wordt er over twee weken een extra 50Plus-congres georganiseerd:

Nagel is er in ieder geval van overtuigd dat 50Plus terugkomt. Dan is er toch nog iemand die in zijn partij gelooft, want de kiezer heeft de partij allang verlaten, zoveel is wel duidelijk. In 2013 stond de nieuwe partij van Nagel nog op een whopping 18 zetels in de peiling van De Hond. Nu blijft de partij steken op één. En moet die ene zetel worden toegewezen aan 50Plus (Norbert Klein) of de fractie-Baay (met steun van Nagel en… Krol)?

De terugkomst van Henk Krol naar Den Haag om 50Plus te redden van de definitieve ondergang lijkt nu echt nabij.