Spring naar de content

Boze reacties op Gay Village maken Roze Maandag blij

Die reacties bleken nogal verdeeld. Tilburgs raadslid Hans Smolders stuurde onmiddellijk een open brief naar het college om het plan tegen te gaan. Op de website van Gay Village zegt de burgemeester echter geen bezwaar te hebben tegen een homobuurt. De plannen leken extra realistisch doordat de stichting een aantal grote projectontwikkelaren liet meespelen. Er werd zelfs een videoimpressie van de bouwgrond naar buiten gebracht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Roze Maandag meldt inmiddels op zijn website dat het met een goed gevoel terugkijkt op de hoax:

“Duizenden mensen hebben op social media en op internetpagina’s van de regionale en landelijke pers negatief gereageerd op het idee. Negatief is voor Roze Maandag positief. Roze Maandag wil niet uitsluiten, maar heeft juist het positief insluiten van mensen als voornaamste doel. Met de actie wil de stichting de aandacht vestigen op vrolijk en zorgeloos samenleven. Ze is dan ook blij met het grootste deel van de reacties, met als strekking dat GayVillage ‘te gek voor woorden’ is.”

Kortom: homo’s een eigen buurt geven klinkt in eerste instantie voor velen als een geloofwaardig plan, maar volgens Stichting Roze Maandag is dat wel het laatste waar naar gestreefd wordt. Iedereen moet met elkaar kunnen samenleven.

Onderwerpen