Boze reacties op Gay Village maken Roze Maandag blij

Sjoerd Hartholt 19 jun 2014 Leven

U stond te popelen om te verhuizen naar Gay Village? Laat maar zitten, het was namelijk maar een geintje. Stichting Roze Maandag wilde even checken hoe er gereageerd zou worden op dergelijke plannen.

Die reacties bleken nogal verdeeld. Tilburgs raadslid Hans Smolders stuurde onmiddellijk een open brief naar het college om het plan tegen te gaan. Op de website van Gay Village zegt de burgemeester echter geen bezwaar te hebben tegen een homobuurt. De plannen leken extra realistisch doordat de stichting een aantal grote projectontwikkelaren liet meespelen. Er werd zelfs een videoimpressie van de bouwgrond naar buiten gebracht.

Roze Maandag meldt inmiddels op zijn website dat het met een goed gevoel terugkijkt op de hoax:

“Duizenden mensen hebben op social media en op internetpagina’s van de regionale en landelijke pers negatief gereageerd op het idee. Negatief is voor Roze Maandag positief. Roze Maandag wil niet uitsluiten, maar heeft juist het positief insluiten van mensen als voornaamste doel. Met de actie wil de stichting de aandacht vestigen op vrolijk en zorgeloos samenleven. Ze is dan ook blij met het grootste deel van de reacties, met als strekking dat GayVillage ‘te gek voor woorden’ is.”

Kortom: homo’s een eigen buurt geven klinkt in eerste instantie voor velen als een geloofwaardig plan, maar volgens Stichting Roze Maandag is dat wel het laatste waar naar gestreefd wordt. Iedereen moet met elkaar kunnen samenleven.

Reageer op artikel:
Boze reacties op Gay Village maken Roze Maandag blij
Sluiten